Vinkki: Kuinka saa hormin vetämään?

Mökin lämmittäminen talven jäljiltä on aina yhtä jännä paikka. Valitsemamme Sulo-takkaliesi on verrattoman hyvä sekä kokkailuihin että lämmittämiseen, mutta ensimmäinen lämmitys on saanut monesti tuvan täyteen savua. Hormi ei lähde vetämään, vaikka mitä niksejä yritettäisiin. Takan musta edusta kertoo hyvin tästä ongelmasta.. Ollaan poltettu paperia ja Sinolia metallirasiassa alaluukuissa yms. Nyt ollaan kuitenkin saatu ratkaistua tämä ongelma.

Ulko-ovi pidetään auki, että takka saa mahdollisimman paljon ilmaa. Sitten lämmitetään hormia kaasutohottimella 5-10 minuttia. Pienessä käsikäyttöisessä tohottimessa on erittäin kuuma liekki. Kun liekkiä osoittaa hormin sisään,niin siellä oleva ”ilmapatja” puhkeaa ja hormi alkaa vetämään. Tämä lämmitys saa sen aikaan ja saatiin tällä konstilla hella hyvin vetämään. Meillä on vähän tämän näköinen vempele, mutta ei saman merkkinen.

Nestekaasupoltin liipaisimella 45 mm | Motonet Oy

Tämä pieni hella on ollut aivan nappivalinta. Siinä on hyvä tehdä myös aamupalat lämmityksen ohessa. Kesähelteellä tätä ei voi käyttää ruuan valmistukseen, koska lämmitysteho on melkoinen.

Mikään ei voita hidasta aamupalaa mökillä, pannukahvia ja paistettuja kananmunia voileivän päällä!

koti oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *