Lipaston viilutusta

Lipaston pöytälevyn viilu oli niin huonossa kunnossa, että se olisi tarvinnut pari paikkaa ja koko reunan matkalle pikkupaikkoja. Lopputuloksesta ei siis olisi tällä konstilla olisi tullut kovin hyvännäköinen. Tällä kerralla leikkasin viilut, harjoittelin pikkupaikan tekoa lohjenneeseen viiluun ja liimasin kaksi heiluvaa jalkaa. Mukavasti taas ilta siinä touhussa vierähti.

Hioin aluksi vielä teräsvillalla kevyesti sekä laatikot että pystysivut. Ne näyttivät tämän jälkeen onneksi hieman paremmilta.

Pöytälevyn tilanne sen jälkeen, kun lakka on rapsuteltu pois ja levy hiottu.

Viilu pitää asettaa puun syyt pystyyn, kuten vanhassa viilussa näkyy. Tästä syystä se pitää laittaa kahdessa osassa. Leikkasin viilulevyn keskeltä oksankohdan pois ja jätin opettajan ohjeesta reunoille reilusti varaa. Se tullaan liimaamaan kontaktiliimalla paikoilleen myöhemmin.

Harjoittelin seuraavaksi lipaston alareunassa olevan kolon paikkaamista.Leikkasin kolon tarkkarajaiseksi pienellä terävällä puukolla, väritin sen ääriviivat lyijykynällä paperille, leikkasin irti ja sovitin koloseen. Tällä muotilla sitten leikkasin viilusta sopivan palasen, liimasin sen sitten puuliimalla paikalleen ja teippasin päältä maalarinteipillä kuivumaan.

Siistitty kolonen
Muotti
Muotin sovitusta
Valmis palanen paikallaan. Väri muuttuu lakkaamisen myötä enemmän oikeaksi myöhemmin.

Lopuksi liimasin heiluvan jalan sekä yhden koristelistan paikoilleen. Jätin puristimet paikalleen seuraavaan kertaan. Toisen reunan jalat jäivät vielä liimaamatta, heiluivat aika lailla..

Seuraavaksi kerraksi pitää ostaa sitä kontaktiliimaa, niin saa alkaa kinnittää uutta viilua. Siitä tuleekin jännää..

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *