Lipastoprojekti jatkuu

Ennen viilutusta

Nyt tällainen kuvapainotteinen postaus jälleen.. Kuva kertoo enemmän, kuin tuhat sanaa, ainakin tässä tapauksessa. Näitä työvaiheita on aika hankala joskus kirjoittaa niin, että siitä saisi edes jotain tolkkua..

Hiihtoloman jälkeen sain taas jatkaa hommia lipaston kanssa. Luulin, että viilun ylimenevät reunat leikataan vaikka mattopuukolla irti. Nips naps ja homma valmis.. Ei se mennytkään aivan niin kuin olisi ajatellut.

Viilu hiottiin itri karkealla hiomapaperilla ja siinä piti olla aika tarkkana. Ylimenevää viilua hiottiin niin, että siitä tuli taipuisampaa ja ohuempaa varoen itse lipaston pintaan jäävää osuutta. Hiottiin ja hiottiin niin kauan, että lipaston reina aloi selvästi tuntua.

Tämän jälkeen reunaa hiottiin niin, että viilu lopulta leikkautui irti. Hankalimmat olivat nuo kulmat, mutta niihin tehtiin apuleikkaukset saksilla ja ne hiottiin pienissä osissa.

Tulipa taas opittua aivan uutta.. Lopuksi pinta hiottiin hienolla hiekkapaperilla samalla, kun viimeisteltiin reunat. Seuraavalla kerralla varmaan päästään lakkauspuuhiin. Tuo tummempi kohta pöytälevyssä on vettä. Sen värinen pinnasta tulisi, jos sitä ei petsata. Luultavasti jätänkin tuon väriseksi. No, tässä on viikko aikaa miettiä. Keskisaumassa saattaa olla jossain vielä ylitursunnutta liimaa. Jos kaikkea liimaa ei ole saatu pois, niin värillinen petsi ei tartu kiinni ja pinnasta jää laikukas. Ehkä en uskalla ottaa sitä riskiä..

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *