Manteliöljyn käyttö hiustenhoidossa

Kesällä tulee vuosi siitä, kun pesin hiukseni viimeksi shampoolla. Talven jälkeen halusin kokeilla jotain kosteuttavaa hoitoa hiuksilleni ja mietin pitkään, mikä se voisi olla. Kolusin kaikki kaapit läpi etsiessäni tähän tarkoitukseen sopivia öljyjä ja löysin vain oliiviöljyn, rypsiöljyn ja kookosrasvan. Ööö.. Mikään näistä ei oikein innostanut kokeiluun.

Sitten keksin aivan yhtäkkisesti, että olin ostanut saippuantekohuumassa Sweet almond oilia 200 ml ja jojobaöljyä pikkkupurkin 20 ml. Olin laittanut ne onneksi hyvään talteen ja löysin purkit pienen etsiskelyn jälkeen! Ei muuta, kun perehtymään tähän manteliöljyyn tarkemmin.

Manteliöljy uutetaan mantelipuun pähkinästä ja öljyllä on useita terveyteen ja kauneuteen liittyviä parantavia vaikutuksia. Siinä on hyviä rasvahappoja (mm. Omega3) ja se sopii iho-ongelmista kärsiville. Manteliöljyn kerrotaan olevan hyvä apu kuiville hiuksille, se sisältää paljon E-vitamiinia tehden hyvää päänahalle. Manteliöljyä pitäisi laittaa muutama tippa pesun jälkeen kämmenelle ja levittää se tasaisesti latvoista päänahkaan. Hiuksista pitäisi tulla heti kirkkaammat ja kiiltävämmät.

Koska itse kärsin rutikuivasta kuontalosta, ajattelin antaa sille aluksi shokkihoidon. Kaadoin kämmenelleni vajaan ruokalusikallisen öljyä ja levitin sen tasaisesti kamman avulla hiuksiin. Yksi ruokalusikallinen ei mielestäni ollut tarpeeksi, joten laitoin vielä toisen ja kolmannenkin, jonka hieroin päänahkaan. Kampasin vielä hetken harvalla kammalla ja kietaisin lopuksi tiukan nutturan niskaan. Manteliöljy on mielestäni hajutonta tai ainakin erittäin miedon tuoksuista, joten se ei ala ainakaan hajunsa puolesta etoa.

Manteliöljyt hiuksissa

Ajattelin antaa öljyn olla muutaman tunnin ja pestä sitten sen normaaliin tapaan MeineBasella. Tänään en aio enää laittaa lisää öljyä pesun jälkeen, mutta aion lisätä sitä hieman seuraavien pesujen yhteydessä. Pesen hiukset vaan 2x viikossa, yleensä sunnuntaisin ja torstaisin. Suihkussa käydessä en muuten kastele tukkaa ellei se ole hikinen.

Varoitus!

Ja kuinkas sitten kävikään..

Huomasin hyvin pian,että öljy oli tosi tehokasta ja ei lähtenyt ensimmäisessä MeineBase pesussa. Pesin sitten toisen kerran ja jouduin käyttämään tällä kertaa myös mietoa pesuainetta. Tukka tuntui kyllä pehmeältä ja kiiltävältä, mutta öljy oli siis todella tiukassa. Seuraavilla pesuilla siis käytän ainoastaan muutaman tipan latvoihin.

Alan kokeiluun ja kerron sitten vaikutuksista myöhemin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *