Onko sinulla hidas aineenvaihdunta?

Otan osaa, niin minullakin.

Kaikki johtuu siis hitaasta aineenvaihdunnasta. Siitä, että en voi syödä salaattiakaan lihomatta.

Olen kokeillut karpata. En tosin kovin kauaa, koska se oli hirveätä. Parin (yhden) kidutusviikon jälkeen luovutin . Paino oli pudonnut pari kiloa, mutta tuli takaisin seuraavassa hetkessä.

Sitten yritin pari vuotta sitten kalorilaskuria. Olin nälässä ja mietin vaan sitä, että koska saan seuraavan kerran ruokaa. Jaksoin sitä toista kuukautta ja paino putosi kivasti. Sain noin 7 kiloa pois vyötäröltä. Mutta ne tulivat takaisin ennenkuin kesä oli vaihtunut syksyksi. Jokainen.

Odotin puolisen vuotta ja ajattelin viime joulun jälkeen, että minulla on vaan ollut huono kalorilaskuri ja teinkin siitä oman postauksensa silloin. Otin uuden laskurin ja huomasin taas eläväni kroonisessa nälässä. Jaksoin sitä kuukauden verran. Pudotin jälleen muutaman kilon ja sain ne takaisin. Kiitos vaan.

Tässä välissä söin pelkästään salaattia pääruualla ja pienensin annoksiani. Ei mitään vaikutusta. Paitsi silloin oli kovempi nälkä, kun oli käynyt juoksemassa.Paino vaan junnaa paikallaan. No, minulla on vain hidas aineenvaihdunta.

Sitten minulle suositeltiin kirjaa, joka selitti kaikki nämä tuntemukseni. Haylie Pomroy oli kirjoittanut kirjan nopeasta aineenvaihdunnasta ja siinä oli seikkaperäiset ohjeet siitä, kuinka voisin pelastaa aineenvaihduntani ja päätin hypätä hänen kelkkaansa.

Perehtyessäni aiheeseen, kaikki kävi järkeen kuin häkä päähän. Miksi lihoin jälleen karppailun jälkeen? Miksi tunttuu siltä, että jo pelkkä salaatti lihottaa? Onko joku muu kokeillut myös kaikenlaisia laihtreita?

Esimerkiksi näitä:

Karppaus

Kun elimistö on saatu sekaisin karppaamalla, eli vähentämällä hiilihydraatit olemattomiin, se kehittää itselleen hiilihydrattiresistenssin. Eli se alkaa toimimaan vastustuskykyisesti hiilihydraateille. Se ei käytä niitä polttoaineena, vaan varastoi ne rasvasoluina. Karppaajan palatessa takaisin tavalliseen ruokavalioon, hän lihoo välittömästi kilonsa takaisin. Tuttua.

Kalorit

Miksi aina kaloreita laskiessani saan painon putoamaan, mutta se tulee takaisin heti, kun lopetan? Elimistö on koko ajan säästöliekillä. Se ei tiedä, että saako seuraavana päivänä lainkaan ruokaa. Kaikki saadut kalorit pistetään visusti talteen. Jatkuva ravintovaje saa aikaan sen, että se tallentaa kaiken elimistöön. Luulet polttavasi rasvaa, kun lähdet nälkäisenä lenkille. Iso virhe! Elimistö ottaa energian sieltä, mistä se sen helpoimmin saa, eli lihassoluista. Rasva on vaikeammin vapautettavissa, joten se ottaa siis kaiken ensimmäiseksi lihaksista. Tervemenoa vaan! Aamulenkki tyhjällä vatsalla? Tervemenoa hauis.

Kaikki tämä avautui minun tajuntaani luettuani hänen kirjansa. Juuri näinhän tämä on. I`ve been there.

Minä haluan nopean aineenvaihdunnan.

Se vaatii kuukauden sitoutumisen ensin ja sitten koko ajattelumallin muutoksen. Olen valmis,

Suunnittelin koko viikon edeltävästi ensimmäisen viikon kahden ensimmäisen päivän ruokailut. Vietin kaupassa ikuisuuden etsien tarvittavia ruoka-aineita ja kauppalistani näytti tältä.

Kerron sinulle myöhemmin tästä aineenvaihduntaruokavaliosta lisää ja siitä, miten dieetti käytännössä toimii. Nälässä ei tarvitse olla, vaan pitää syödä ja paljon. Mittasin illalla vyötärön, lantion ja reiden ympärykseni. Katsotaan mitä vaikutuksia tällä on. Seuraavassa postauksessa tarkemmin tämän dieetin periaatteista ja pohdintaa sekä kokemuksia siitä, kuinka sen kiellot vaikuttavat elämääni.

hyvinvointi terveys hyva-olo ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *