Muutoksen tuulia

Elämässä tulee kaikenlaisia vaiheita ja näin nelikymppisenä olen havahtunut siihen, että vielä olisi mahdollisuus esimerkiksi uuden opiskeluun. En tarkoita sitä, että vanhempana se ei olisi mahdollista. Nyt vaan on enemmän aikaa itselle ja mahdollisuus omien haaveiden toteuttamiseen. Taiteilijasieluna kaipaan sitä, että saan riittävästi aikaa luovalle toiminnalle. Oli se sitten piirtämistä, askartelua tai jotain muuta. Työn ja perheen ohella tähän kaikkeen ei vaan ole ollut  riittävästi aikaa. Olen oikeastaan tähän asti mennyt muiden ehdoilla. Työnantaja sanelee työajat, vapaa-aika menee ns. perheen imussa. Elämäni tärkeimmät ihmiset saavat luonnollisesti kaiken vapaa-aikani. En ole edes kyseenalaistanut sitä enkä ole koskaan kaivannut ns. omaa aikaa.

Nyt nuoret ovat varttuneet ja ovat valmiit lentämään pesästä. Olen saanut omaa aikaa niin paljon, että olen saanut mahdollisuuden mennä kohti omia unelmiani.

Vuoden verran puntaroin erilaisia mahdollisuuksia ja koulutusvaihtoehtoja. Kaikkea sellaita, mitä voisi tehdä työn ohella. Katselin myös oman alani koulutuksia, mutta mikään niistä ei houkutellut. Olen nyt niin sanotusti urani huipulla omalla alallani. What next? Kaipasin jotain, joka antaisi uutta sisältöä elämään ja mahdollistaisi luovuuteni  valjastamisen johonkin järkevään, jos sen nyt on oikea sana tähän.

Mietin kuumeisesti, että missä työssä voisi suunnitella, piirtää ja käyttää luovuuttaan. Hassua, että tulin ajatelleeksi sisustussuunnittelua vasta viime kesänä. En ollut oikeasti aiemmin tajunnut sitä, että se olisi niin mun juttu.

Miksi päädyin tähän?

Rakastan kauniita huonekaluja ja niiden tuunaamista. Vanhat huonekalut saavat minut aina hullaantumaan.

Olen ollut aina kiinnostunut tilasuunnittelusta. Olen jo teininä harrastanut erilaisten pohjapiirrosten tekemistä. Luen aina sanomalehden asuntoliitteet ja tutkin uusien huoneistojen pohjapiirrustukset.

Tilasin kotiin muutama vuosi sitten ison kasan taloesitteitä, kun halusin tutkia pohjapiirrustuksia ja miettiä mikä olisi paras itselle. Ehkä halusin myös rakentaa talon.

Suunnittelin oman kodin uudelleen ja isäntä remontoi. Takkahuone, olohuone, vaatehuone muuttui isoksi olohuoneeksi, jossa takka sekä makuuhuoneeksi. Olen edelleen 9 vuoden jälkeen tyytyväinen tiloihin ja ihastelen niitä päivittäin vieläkin.

Rakensimme kesämökin, johon suunnittelin tilat (pienet) ja kodan myöhemmin. Siitä tuli erityisen mieleinen..

Suunnitelin myös meidän keittiön. Käytön jälkiä on tullut ajan satossa, mutta olen edelleen tyytyväinen värisävyihin ja toiminnallisuuteen. Silloin kuulin ensimmäisen kerran keittiön kultaisesta kolmiosta.

Luen säännöllisesti edelleen netistä Etuovea vain siksi, että katselen ihmisten koteja ja pohjapiirroksia.

Olen sisustusohjelmien suurkuluttaja. Rakastan erityisesti remontointitohjelmia.

Jumitun joka kerta rautakaupassa käydessäni tapetti- ja laattaosastolle.

En vaan ollut tajunnut sitä, koska en ollut nähnyt itseäni sisutussuunnitelijana. Teen sitä ainoastaan rakkaudesta lajiin ja isännän kiusaksi. Siirretäänkö seinä?

Elämä on arvaamaton ja se jälleen todisti sen, että asioilla on tapana loksahtaa paikoilleen. Meille syntyi keväällä pieni lapsenlapsi ja hän teki minusta mummin 44 vuotiaana. Sain tietää tästä onnesta vasta, kun lapsi oli syntynyt, joten ei ollut aikaa valmistautua tähän mummiuteen.

Olen pitkään miettinyt, että olisi ihana jäädä joskus vuorotteluvapaalle. Työvuodetkin tulevat jo kevyesti sen osalta täyteen. Nyt kun elämä muuttui kertaheitolla, se antoi sykäyksen tähän vuorotteluun. Saan auttaa nuorta perhettä vauvan kanssa ja suorittaa samalla sisustusopinnot loppuun. Tämä tuli kuin tilauksesta.

Aloitan vuorotteluvapaan syyskuun puolivälissä ja olen pois ansiotyöstäni 6 kk. Se menee varmasti tosi nopeasti, mutta aion kyllä nauttia koko rahalla.

Ajattelin jatkaa blogia vuorottelun aikana ja pyrin muuttamaan sitä pikku hiljaa enemmän sisustuspainotteiseksi.

Olen harkinnut jopa kodin omien tilojen kuvaamista ja tehtyjen remonttien läpikäyntiä. Se vaatisi oman aikansa, koska vanhat valokuvat tiloista olisi kiva löytää postauksen yhteyteen vertailun vuoksi. Lisäksi olisi kiva ehtiä piirtämään vuorottelun aikana oman kotimme pohjapiirros, koska sellaista ei tällä hetkellä ole.

Kiva, kun seuraat blogiani! Laitan myös instaan @irinanblogi kuvia, se päivittyy hieman reippaammin, kuin  tämä..

Mukavaa syksyä sinulle!

koti sisustus oma-elama opiskelu
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *