Nopean aineenvaihdunnan dieettiin valmistautuminen

Nopean aineenvaihdunnan dieettiin pitää valmistautua hyvin. Ruuat kannattaa suunnitella etukäteen mahdollisimman huolellisesti, jotta kauppareissu sujuu nopeammin ja on selvät sävelet ruuanlaiton kanssa. Kerralla kannattaa tehdä isompi satsi pääruokaa ja mieluiten kahta erilaista.

Muista pakastaa ruokia!

Ylijäämäruuat kannattaa sitten pakastaa rasioissa, joissa ne on helppo ottaa evääksi töihin. Rasioihin riittää merkinnäksi se, että minkä vaiheen ruoka on kyseessä.

Ma ja ti Vaihe 1, ke ja to Vaihe 2, pe, la, su Vaihe 3.

Olen itse tehnyt toiseksi ruuaksi jonkun pataruuan ja toiseksi yleensä keiton. Se kombo toimii mielestäni parhaiten.

Salaattia kannattaa tehdä parin päivän tarpeiksi, koska pilkkomista tulee muuten tehtäväksi joka ruualle. Tämä säästää aikaa ja helpottaa elämää.

Kannattaa suunnitella kerralla koko viikon aamupalat, pääruuat ja etenkin välipalat. Välipaloja on aina syytä olla kassissa, koska joskus aikataulut venyvät ja ruoka-aika viivästyy. Silloin on mukava kaivaa kassista välipala. Kokemuksesta voin kertoa, että tällä dieetillä nälkä tulee 4 tunnin välein. Tarkalleen!

Suosikkivälipalani ja aamupalani kussakin vaiheessa

Ruokaohjeita löytyy hyvin oheisista kirjoista. Tuo englanninkielinen vaatii hieman askartelua ja aivojumppaa käännösten takia. Tämä kalkkunapekoniparsa on hyvä 2 vaiheen välipala! Kirjassa on tosi monipuolisia, maistuvia ja aineenvaihduntaa edistäviä ruokia.

Tämän kirjan voit tilata Adlibriksestä hintaan 25,50 oheisen linkin kautta:

https://track.adtraction.com/t/t?a=1182145044&as=1528542417&t=2&tk=1&url=https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-fast-metabolism-diet-cookbook-9780770436230

Oma ruokailuaikatauluni dieetillä on esimerkiksi tällainen:

Aamun eka välipala puolen tunnin sisään heräämisestä, eli arkena klo 6.

Vaihe 1  Omena tai vesimelonia chilillä

Vaihe 2 Kuivalihaa tai pari-kolme siivua nitriititöntä leikkelettä kurkkuun käärittynä.

Vaihe 3 Manteleita, pähkinöitä

Aamupala klo 8.

Vaihe 1 Kaurapuuroa iso lautasellinen marjoilla tai hedelmillä höystettynä+kanelia tai kauraleipää pari siivua tomaatilla, leikkeleellä, sinapilla+pippuria pintaan

Vaihe 2 Valkuaismunakas herkkusienillä ja kalkkunapekonia +tuoretta pinaattia reilusti.

Vaihe 3 Pari siivua kauraleipää punasipulilla, leikkeleellä sekä öljyssä paistetulla kananmunalla. (keltuaisineen)

Lounas klo 11.30.

Välipala klo 14.30. Samat, kuin aamun välipalana.

Päivällinen klo 18.

Iltavälipala klo 21.

Tässä ohella pitää muistaa juoda vettä 2 litraa ja tehdä vaihekohtaisia kuntoharjoitteita. Vaiheessa 1 aerobista harjoittelua, vaiheessa 2 lihasvoimaa ja vaiheessa 3 venyttelyä ja rentoutumista. Ei liikaa treeniä! Se pitää muistaa.

Alan dieettiin jälleen lähiaikoina, mutta vielä on jääkaapissa niin paljon ruokia, että ne pitää käyttää ensin pois.

Vielä pitää olla dieetin aikana kirjat esillä, koska en aina muista, että mitkä olivat vältettäviä ruoka-aineita. Ei homma varmaan siihen kaadu, jos syö vahingossa vaikka tomaattia 2 vaiheessa. Yritän kuitenkin noudattaa vaihekohtaisia rajoituksia, koska sen on tämän dieetin juttu.

Olen loma-aikaan alkanut taas juoda aamukahvia. Ens viikon aikana pitää alkaa vähentää tätä kofeiinia, koska saan niin helposti migreenin äkillisellä kofeiinin lopetuksella.. Nautin siitä, että en ole riippuvainen aamukahvista. Tähän pyritään siis jälleen!

Ihana kolmen munan salaatti 3 vaiheeseen.

Tästä linkistä voit tilata Adlibriksestä kirjan Nopea aineenvaihdunta hintaan 18,60 €! Itse luen juuri tätä kirjaa aina dieetin yhteydessä. Se on selvittänyt monta asiaa, jotka ovat ihmetyttäneet aineenvaihdunnassa. Kirja on hyvin eläväisesti kerrottu ja siinä on monia käytännön esimerkkejä. 

https://track.adtraction.com/t/t?a=1182145044&as=1528542417&t=2&tk=1&url=https://www.adlibris.com/fi/kirja/nopea-aineenvaihdunta-9789523730892?gclid=EAIaIQobChMIhPG-ha7F6wIVj7d3Ch2YsQVDEAQYASABEgIMbfD_BwE

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *