Dieetillä pitää syödä paljon!

Tiistai

Klo 5.45 Omena ja pari lasia vettä

Klo 8.00 Kaksi siivua kauraleipää sinapilla, broilerleikkeellä ja suolakurkuilla (sokerittomia), Rooibos-teetä 2,5 dl

Klo 11.15 Hirvi-Chilipataa ja täysjyväriisiä, pari lasia vettä

Klo 14.30 Omena ja kiiwi

Klo 17.30 Eilistä pastakastiketta ja riisipastaa, kiinankaalisalaattia tomaatilla ja kurkulla

500 ml Saskia wishyä

Klo 21 täysjyväruisleipä leikkeleellä ja suolakurkuilla

Vettä pitää juoda 2-3 litraa päivässä, joten joka välissä siis lasi vettä näiden lisäksi!

Laitoin töistä tultuani marinoutuneet hirvenlihalastut kuivuriin pöhisemään, käytin koirat pitkällä lenkillä ja tein kotitöitä. Mukaanlukien seuraavan päivän eväiden teon. Valmistin evääksi täytettyjä paprikoita ja lisäksi lykkäsin pienen lihamurekkeen uuniin. Pakastin yli jääneet ruuat seuraavalle viikolle annospakkauksiin. En muistanutkaan sitä, kuinka sotkuinen keittiöni on tämän dieetin aikana. Koko ajan tarvitsee pilkkoa jotain tai suunnitella seuraavan päivän syömisiä!

Se on jännä juttu, kuinka hiilaripäivinä jotenkin väsyttää kamalasti. Koko ajan pitää touhuta jotain, ettei väsymys iske. Säännölliset ateriat ja välipalat ovat tosi tärkeitä. Niiden lisäksi pitää muistaa juoda riittävästi vettä. Ennen näitä dieettejä minulla ei ollut lainkaan jano, nyt taas huomaan säännöllisesti kaipaavani vesilasillista.

Tiistain ohjelmana on iltaisin tämän kaiken lisäksi nojatuolin entisöintiä työväenopiston kurssilla, joten ilta oli aika kiireinen! Onneksi ei tervitse enää kuljetella nuorisoa harrastuksiin, koska he pääsevät näihin aktiviteetteihinsä ihan omin avuin!

Täytetyt paprikat

Jätin ohjeesta pois kuminan, koska mieheni inhoaa sitä, korvasin cayanne-pippurin chilijauheella enkä laittanut korianteriä.

Kuumana kastikkeena toimi alkuviikolla tekemäni hirvipadan liemi.

Keskiviikko

Klo 5.45 Muutama suikale kuivalihaa ja pari lasia vettä. Tunsin itseni luolanaiseksi

8.00 Valkuaisista tehty kalkkunamakkaramunakas ja yksi pieni täytetty paprika, rooibos-teetä

11.30 Kaksi täytettyä paprikaa jalihamureketta, kiinankaalisalaatti sitruunamehulla

14.30 Kuivalihaa ja teetä

17.15 Keitettyä ruusukaalia, kukkakaalia ja mureketta

20.00 Leikkelettä ja kurkkua sekä teetä, yksi kalkkunamakkara. Oli nälkä..

Kaipaan hiilaripäivää.. ja huomenna sama uusiksi..

Torstai

Klo 5.45 Kuivalihaa, vettä

8.00 Valkuiaismunakas sipulilla ja herkkusienillä

11.30 Yksi täytetty paprika, lihamureketta, kukkakaalia, ruusukaalia ja kiinankaalisalaattia.

17.30 Kukkakalia ja lihamureketta, kiinankaalisalaattia ja kurkkua

20.00 Leikkelettä, kurkkua

En malta odottaa huomista ja aamupähkinöitä!! Öljyssä paistettua kananmunaa ja muuta herkkua!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo

Nopean aineenvaihdunnan dieetin kertausharjoitukset

Olin heinäkuussa nopean aineenvaihdunnan dieetillä ja päätin silloin  vakaasti sen, että teen tämän vielä uudelleen syksymmällä. Olen yrittänyt heinäkuun dieetin jälkeen noudattaa Haylie Pomroyn ohjenuoraa: ei vehnää, ei maitoa, syö 5 x päivässä ja ensimmäisen kerran puolen tunnin  sisään heräämisestäsi, juo vettä, ei kofeiinia, ei soijaa, luomuruokaa, ei nitriittiä… Ja olen siinä ihan hyvin onnistunutkin. Paitsi, että luomutuotteita en ole joka kerta ostanut, olen syönyt juustoa ja nauttinut joskus viiniä ruuan kanssa. Viime viikonloppuna söin hedelmäaakkosia ja poikani valmistamaa porkkanakakkua  (gluteenittomista jouhoista), mikä oli sairaan hyvää. Ruuasta pitää nauttia ja niin olen tehnytkin. Ruoka on ihanaa!

Jotta aineenvaihduntani ymmärtäisi näin joulun herkkujen lähestyessä pysyä liekeissä, niin ajattelin hieman virkistää sen muistia ja aloittaa lyhyen aineenvaihdunnan virkistyskurssin! On ollut ihanaa syödä terveellistä ruokaa ja nauttia herkuista silloin kun on sen aika. Ei ole tarvinnut pelätä kilojen kertymistä ja paastota ennen juhlaa. Olen nauttinut siitä suunnattomasti! Jotta tämä hyvä flow jatkuisi, niin nyt on mielestäni oikea hetki muistutella  ja herätellä jälleen aineenvaihduntaani. Luulisin, että se käy tällä kerralla helpommin, kuin edellisellä. Nyt ei tarvitse jättää pois kofeiinia, vehnää ja maitoa. Tiedän nopean aineenvaihdunnan dieetin ruokavalion periaatteet ja osaan tehdä joka vaiheeseen sopivia ruokia. Viimeksi kaupassakäynti oli yhtä geokätköilyä, mutta tällä kertaa osaan heti oikealle hyllylle!  Olen myös opetellut uusia reseptejä ja oikein palan halusta alkaa niitä totetuttamaan! Olen suunnitellut, että kaksi viikkoa olisi tällä kertaa sopiva aika muistutella kroppaa siitä, että kuinka rasvaa poltetaan. Tällä kertaa ei ole tarvetta neljän viikon rypistykselle.

Ajattelin tällä kertaa kertoa ihan käytännön tasolla sen, että mitä minä söin näiden kahden viikon aikana.

Valmistautuminen/sunnuntai

Valmistin maanantaita varten ison erän myskikurpitsa-hirvichiliä ja keitin sen lisukkeeksi täysjyväriisiä.

MYSKIKURPITSA-HIRVICHILI

  • 1 ruokalusikallinen chilijauhetta
  • 2 teelusikallista oreganoa
  • 2 teelusikallista merisuolaa
  • Mustapippuria maun mukaan ( n. 1 tl)
  • 3 sipulia pilkottuna
  • 2 paprikaa (keltainen ja punainen) pilkottuna
  • 3 teelusikallista tomaattipyrettä
  • 3 kynttä valkosipulia pilkottuna
  • 1/4 teelusikallista cayannepippuria
  • n. 2 kiloa jauhelihaa
  • 5 dl kasvislientä
  • 1,5 kg myskikurpitsaa pilkottuna

VALMISTUS

  1. Yhdistä mausteet pieneen asitaan
  2. Kuumenna suuri paistokasari, lisää sipulit,paprikat, tomaattipyre, valkosipuli,puolet mausteseoksesta. Paista kasviksia n. 10 minuttia. Voit lisätä tilkan vettä pannuun paistamisen aluksi, koska öljyä ei käytetä. 
  3.  Lisää jauheliha ja loput mausteseoksesta sen päälle. Paista kunnes liha kypsää , lisää sitten kasvisliemi ja myskikurpitsa. Nosta lieden lämpöä, kunnes ruoka kiehuu ja madalla sitten lämpö takaisin. Keitä kannen alla, kunnes kurpitsa on pehmeää, tämä vie n. 30 min. Voit lisäkkeeksi keittää esim. täysjyväriisiä.

Maanantai

Klo 5.45 Iso omena ja kaksi lasia vettä

Klo 8.00 Kokonainen 100% Kaurapuikula, Dijon-sinappia voiteluun, kaksi siivua nitriititöntä broilerleikettä, viipaloitu tomaatti, n. 1,5 dl viipaloitua ananasta.

Rooibos-teetä 2,5 dl

Klo 11.30 Myskikurpitsa-hirvichiliä 3 dl ja täysjyväriisiä 1,5 dl, keräkaalia suikaloituna 2 dl (puristettua limeä kastikkeena)

Vettä 2,5 dl

Saskia plusvesi Tropiikki 500 ml (Tämä ei varmaan olisi kuulunut Haylien suosituksiin. Join kuitenkin..)

Klo 15.00 Iso omena+vetttä lasillinen

Klo 17.30 Pastaa tomaattikastikkeella (Kastiketta n. 1,5 dl, riisipastaa 2 dl), porkkanaraastetta (1 porkkana/hlö), Saskia wishy 500 ml

Klo 20.00 Kauraleipä leikkeleellä ja teetä

PASTAKASTIKE HIRVENLIHASTA

n. 1 kg hirven jauhelihaa

2 sipulia pilkottuna

2-3 valkosipulin kynttä rouhittuna

5 dl vettä

n. 250 ml ? Pahvitölkki paseerattua tomaattia (En katsonut, että paljonko siinä oli)

2-3 teelusikallista chilijauhetta

1 teelusikallinen oreganoa

1 teelusikallinen merisuolaa

mustapippuria maun mukaan

Seuraavan päivän valmisteluja:

  • Lihalastujen veistely jäisestä hirvenlihasta
  • Lastut marinadiin huomista kuivalihan valmistusta varten.
  • Seuraavan päivän eväät ja välipalat rasioihin.

Tässä vielä linkki aikaisempaan postaukseen kuivalihan valmistamisesta.

Kokemuksia kuivalihan valmistuksesta

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Hyvä olo