DIY Makramee korvikset

Makramee korvikset tein taivuttamalla ensin renkaan kevyestä alumiinista. Ostin joskus kädentaitomessuilta tätä alumiina askarteluun. Siitä on helppo taivutella kaikenlaista.

Tässä tuota alumiinilankaa.

Tein joskus siitä kokeeksi tällaisia lapputelineitä.

Kiinnitin rinkulaan kaksi aloitusnarua, jolloin sain neljä yksittäistä narua. Tein näillä neljällä narulla tasosolmuja samaan suuntaan, koska ne alkavat mennä kierteelle hauskasti. Siitä tuli tällaiset vihreät kierrekorvikset.

Valkoiset viuhkakorut tein laittamalla taivutettuun renkaaseen viisi aloitussolmua. Leikkasin narut lyhyemmiksi, avasin narujen rakentaan ja kampasin ne viuhkamaiseksi. Leikkasin lopuksi viuhkaan halutun muodon. Suihkutin näihin hiuslakkaa, jotta eivät ole ihan heti sotkussa!

Sellaiset sulkakorvikset olisi vielä hauska tehdä. Käytin tuohon alumiinin taivuttamiseen paksua tussia. Sen ympärille kiertämällä sai tuollaisen tasaisen muodon. Minulla on tätä alumiinia hopeanväristä, vaaleanpunaista ja tuota vihreää.

Makramee hakusanalla löytyy mm. You Tubesta hyviä ohjevideoita. Niiden perusteella itse opettelin myös näitä solmuja. Muutamalla solmulla pääsee jo hyvään alkuun. Tuo tasosolmu kannattaa opetalla ensiksi, niin pääsee alkuun.

Noita korutarvikkeita saa tilattua edullisesti mm. Adlibriksestä. Marketissa samat maksavat pienemmissä pusseissa paljon enemmän. Nyt siellä oli loppu kaikki muuta paitsi nämä:

Korvakorukoukut, hopeanväriset, Pit. 25 mm, 30 kpl/ 1 pkkhttps://adtr.co/sJLUro

Nämä on siitä hyvät, että lenkin voi lukita.

Alumiinilanka, värilajitelma, paksuus 1,5 mm, 5x20 m/ 1 pkk

Nämä alumiinilangat olivat valitettavasti myös loppu, mutta niitä tulee varmaan lisää jossain vaiheessa. Ainakin olivat huomattavan edullisia Adlibriksessä: Paketti 21,80€

https://adtr.co/6fhiBD

t?a=1421096354&as=1528542417&t=1&tk=1&i=1

Koti DIY

Valkosipuliset jättikatkaravun pyrstöt vievät kielen mennessään…

Katkaravun ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä. Resepti on espanjalainen ja tätä herkkua voi tarjota vaikka alkupaloiksi leivän kera.

Espanjalaiset katkaravut

1 pussi jättikatkaravun pyrstöjä

2 punaista paprikaa

3 isoa kynttä valkosipulia tai enemmän jos tykkää…

Puolikkaan sitruunan mehu

Ripaus suolaa ja mustapippuria

3 rkl tuoretta persiljaa pilkottuna

Oliiviöljyä (+25g voita halutessasi)

Pilko paprikat pieneksi ja murskaa tai pilko valkosipulit.

Paista paprikat ja valkosipuli pannulla reilussa oliiviöljyssä (voit lisätä voita pannuun, jos tykkäät) hieman pehmeäksi.

Lisää sitruunamehu.

Lisää pannulle sulatetut katkaravut (poista kovat pyrstöt) ja paista muutaman minuutin ajan.

Lopuksi ripaus suolaa ja pippuria sekä hienonnettu persilja!

Tätä menee helposti kulhollinen. Jos syöjiä on enemmän kuin neljä, kannattaa tehdä annos tuplana.

Koti Ruoka ja juoma