Ihanat aamupalat
Viikon paras hetki on mielestäni vapaapäivän aamupalahetki. Silloin on aikaa laittaa vähän parempi aamupala. Silloin lautaselle löytää usein munakas tai vähän parempi voileipä.
Viikolla syön aamupalan töissä ja olen yrittänyt panostaa siihen, koska se on oikeasti mielestäni päivän tärkein ateria.
Tässä teille pläjäys herkullisia ja vaihtelevia aamupaloja ja lopussa vielä uusin tulokas aamupalojen joukkoon!
Aamupalojen vaihtelu
Aamupaloja olisi hyvä vaihdella sykleittäin. En tiedä onko siitä tutkittua tietoa, mutta itse ajattelen sen olevan hyväksi aineenvaihdunnalle. Nopean aineenvaihdunnan dieetin pääperiaate on erilaisten ruokakokonaisuuksien vaihteleminen sykleittäin. Ykkösvaiheessa hiilariähky, kakkosvaiheessa proteiinipaukku ja kolmosvaiheessa hyviä rasvoja. Tämä pätee varmasti myös kaikkeen syömiseen.
Aikaisemmin otin aina töihin samanlaisen välipalan. Yleensä juustoleipä kinkulla. Joskus muutama viipale kurkkua palan painikkeeksi. Ei siis mitenkään aineenvaihduntaa edistävää. Vatsa pitää yllättää välillä jollain erilaisella aamupalalla!
Puuroaamiainen
Olen ottanut tavaksi aamupalojen vaihtelun tietyin syklein. Esimerkiksi ma ja ti kaurapuuroa marjoilla tai hedelmäsoseella höystettynä. Otan töihin puurohiutaleet mukaan ja laitan puuron mikrossa. Tällaisina hiilariaamuina vatsa huutaa ruokaa puolenpäivän aikaan. Elimistöni on siis tuhonnut puuroannoksensa ja on valmis saamaan lisää poltettavaa. Burn fat burn…
Munakas
Parina päivänä syön sitten vähän proteiinipitoisemman evään, kuten esimerkiksi munakkaan. Tykkään käyttää kalkkunapekonia ja joskus laitan sekaan myös herkkusieniä. Babypinaatti on erittäin hyvä lisä munakkaaseen. Sitä kannattaakin laittaa iso kourallinen. Myös paprika sopii erittäin hyvin munakkaaseen.
Runsas voileipä
Saatan myös laittaa työevääksi kaksi viipaletta kauraleipää, keitetyn tai paistetun kanamunan kanssa, leikkelettä ja levitteeksi esim. sinappia, kasvirasvalevitettä tai hummusta. Tuo sinappi ja hummus antavat leivälle niin paljon enemmän makua, kun levite. Tomaattiviipaleet punasipulin kanssa täydentävät tämän kokonaisuuden loistavasti!
Tässä muuten ihan uusi leivänleikkuulautamme. Olen ihan fiiliksissä siitä..
Maustamaton jogurtti
Maustamaton jogurtti käy ihan kaiken kanssa. En ensisijaisesti suosi sitä aamupalalla, mutta välillä on hauska herkutella. Kannattaa laitaa joukkoon pilkottuja hedelmiä ja vaikka siemeniä tai pähkinöitä. Jos haluat makeutta kunnolla, voit laittaa esimerkiksi steviaa tai hunajaa.
Kalsiumille on paljon muitakin lähteitä, kuin maitotuotteet. Esimerkiksi vihreät vihannekset (lehtikaali, parsakaali, pinaatti, paksoi, ruusukaali), sardiinit, valkopapu, bataatti ja mantelit.
Kyllä nyt kelpaa pilkkoa vihanneksia uudella leikkuulaudalla..
Tämä kaunokainen on 49,5 cm c 35 cm ja tätä ennen en ole omistanut the Leikkuulautaa.
Tässä uusin tulokkaani aamupalapöytään. Resepti löytyi Haylie Pomroyn reseptiarkistosta..
Aamupala- bataattipyttipannu
2 siivua kalkkunapekonia (jos löydät nitriitiöntä, niin hyvä) pilkottuna
1 omena pilkottuna
1 dl sipulia pilkottuna
2,5 dl babypinaattia
1/4 tl hienoa merisuolaa
1/4 tl kanelia
1 dl bataattia pilkottuna pieneksi kuutioksi
1 muna
Paista paloiteltu pekoni pannulla ja lisää bataaatit joukkoon (ei öljyä). Voit lisätä hieman vettä, jos alkaa tarttua kiinni pannuun.
Kun bataatit alkavat pehmetä ja ruskistua, lisää omenat ja sipulit pannulle ja jatka paistamista. Vähennä lämpöä ja lisää mausteet. Kun nämä ovat kypsentyneet, lisää pinaatit. Kaada pyttäri lautaselle ja paista muna pannulla matalalla lämmöllä. Ei tarvitse kääntää.
Nosta hyytynyt kananmuna pyttärin päälle.
Ihanaa aamupalahetkeä! Tämä aamiainen hellii kaikkia aisteja sekä aineenvaihduntaa!