TV- tason tuunausta

Manitsin aikaisemmassa postauksessa kukkatelineen tuunauksen yhteydessä, että aion tuunata myös edesmenneen tätini varastosta löytyneen vanhan TV- tason.

Raahasimme tämän (onneksi) kokopuisen kirsikansävyisen huonekalun autotalliin, jossa se sai uuden elämän. Tuo vanha ja kulahtanut kirsikkasävy ei oikein puhutellut minua eikä teiniä, jonka huoneeseen taso oli tarkoitus sijoittaa.

Nyt ei varmaan tarvitse erikseen mainita sitä, että kalkkimaalia oli vielä jäljellä kahdessa sävyssä. Antiikinvalkoinen ja harmaa.

Aloitin valkoisella värillä ja yksi kerros ei riittänyt peittämään tummaa väriä niinkuin arvelinkin.

Maalasin siis kaksi kerrosta valkoista ja en ollut vieläkään ihan tyytyväinen lopputulokseen.

Annoin maalin kuivua rauhassa ja mietin hetken seuraavaa siirtoa. Aikani mietittyä, sain aivan kuningasidean!

Teippasin paksulla maalarinteipillä päällyslevyn reunat kauttaaltaan ja maalasin keskiosan harmaalla. Tasosta tuli näin tosi hauska!

Maalasin harmaalla lisäksi kaapin ovien peilisyvennykset. Se sai tasoon vielä hieman ilmettä lisää!

Lipasto kelpasi nyt hyvin pojan mancaveen ja toivottavasti myöhemmin myös ensiasuntoon! Olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen!

Pahoittelen huonohkoja kuvia, oli aika ahdasta..

Koti Sisustus DIY

Lempeä myskikurpitsa sosekeitto

Myskikurpitsa soveltuu hyvin myös sosekeittoon. Tänään oli ihana pakkaspäivä ja silloin sosekeitto maistuu aina kaikista parhaimmalta!

Keiton valmistukseen kuluu passiivista aikaa n. 1 tunti ja aktiivista 20 min. Myskikurpitsan puolikkaat ovat uunissa n. 40 minuuttia tästä ajasta, joten sillä välillä voi tehdä kaiken muun.

Keiton valmistusohje

1 myskikurpitsa halkaistaan, poistetaan lusikalla siemenet, täytetään kolot vedellä ja laitetaan uuniin 175-190 asteeseen. Puolikkaat saavat olla uunissa niin kauan, kunnes ovat pehmenneet. Tässä kestää n. 40 min. Itse käytän uunissani kiertoilmaa, joten laitoin 175 astetta.

Kun kurpitsa on uunissa, on hyvää aikaa tehdä muut valmistelut.

2 sipulia pilkotaan

3 valkosipulin kynttä pilkotaan

Laita 1 litra vettä kiehumaan vedenkeittimeen tai kattilaan.

Lisää 8 teelusikallista  kasvis- tai kanaliemijauhetta. Itse käytin kasvisjauhetta. Lisää jauhe kuumaan veteen, että liukenee.

Sitten paistetaan pannulla ilman öljyä sipulit ja kaadetaan joukkoon kasvisliemi.

2 purkkia mustapapuja kaadetaan sekaan.(Kaapissani oli vaan yksi purkki, jotain korvasin toisen kikheeneillä. Hyvää tuli siitä huolimatta!)

1 teelusikka mustapippuria ja

1 teelusikka merisuolaa laitetaan mausteeksi pannulle.

Annetaan kypsyä n. 10 minuuttia.

Kaavitaan kypsästä kurpitsasta hedelmäliha kattilaan ja sekoitetaan tasaiseksi.

Kaadetaan pannulta ainekset kurpitsan joukkoon ja sekoitetaan.

Keitto soseutetaan lopuksi esim. sauvasekoittimella.

Tarjoile keiton kanssa leipää ja jälkkäriksi hedelmiä!

Koristelin keiton kuivatulla persiljalla. Eipä sitten muuta, kuin hyvää ruokahalua!

Miksi tämä ruoka edistää aineenvaihduntaa?

Tämä ruoka edistää aineenvaihduntaa koska:  pavuissa on runsaasti B vitamiinia, joka edistää kilpirauhasen toimintaa. Kilpirauhanen on aineenvaihdunnan ykkösnyrkki. Tällä hiilaripitoisella ruualla myös hellit lisämunuaisiasi. Rasvan ja proteiinien sulattaminen on vaikeampaa, kuin hiilareiden. Tämä ruoka on helppo keholle, lisämunuaiset rauhoittuvat, elimistön stressi lievenee ja stressihormonit vähentyvät. Tämä auttaa kehoa toimimaan oikein. Niinkin mitätön asia, kuin persilja annoksen päällä, edistää ruuansulatusentsyymien toimintaa.

Ihanaa alkanutta viikkoa ja muista, että ruoka on lääke!

Koti Ruoka ja juoma Terveys