Paras omenapiirakka ikinä (gluteeniton/maidoton)

En ole koskaan leiponut gluteenittomista jauhoista, joten ennakko-odotukseni eivät olleet kovinkaan korkealla. Nämä ennakko-odotukset eivät siis liittyneet mitenkään gluteenittomuuteen, vaan omaan osaamiseeni.. Olen ollut aina ennemmin ruuanlaittaja, kuin jauhopeukalo.

Löysin pölyisestä leivonta-arkistostani ohjeen, jonka olen joskus ottanut talteen gluteenittomia vieraita varten. Niitä ei ole koskaan tullut, joten ohjekin on korkkaamatta. Sunnuntai-illan ratoksi sitten vaan uuni kuumaksi ja leipomaan!

Gluteeniton ja maidoton, mutta suussasulava omenapiirakka

200 g margariinia

1 1/2 dl hedelmäsokeria (ohjeessa oli tavallinen sokeri, mutta korvasin sen hedelmäsokerilla)

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljauutetta (korvasin vaniljasokerin uuteella)

3/4 dl kauramaitoa (korvasin ohjeessa kevytmaidon kauramaidolla)

1 kananmuna

  • Sulata voi ja sekoita siihen sokeri ja jauhot. Taikinasta piti ottaa n. 1 dl syrjään sekoituksen jälkeen.
  • Sekoita taikinaan kaikki loput aineet ja kaada löysä taikina vuokaan.
  • Upota taikinaan viipaloituja omenoita niin, että sen pinta täyttyy viipaleista.
  • Nostele sivuun otetusta taikinasta nokareen omenoiden päälle ja ripottele lopuksi kanelia koko komeudelle.

Paistoin piirakkaa kiertoilmauunissa 175 asteessa noin 30 min.

Valmiin piirakan kanssa tarjoilin Oatly-vaniljakastiketta, joka on kaurapohjainen tuote. Tästä vaiheesta en ehtinyt saada kuvaa ennenkuin kaikki oli jo syöty.

En ole eläessäni saanut näin mahtavaa omenapiirakkaa! Kiitos sille, joka ohjeen kehitteli!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.