Pari ravintolavinkkiä Tallinnaan

Kävimme Tallinnan reissulla kolmessa eri ravintolassa parin päivän aikana. Hotellilla söimme tietysti lähtöpäivänä mittavan hotelliaamiaisen, jonka turvin jaksoikin sitten pitkälle iltapäivään..Röyh..

Tulopäivänä kiertelimme hiukan vanhassa kaupungissa ja siellä olikin joulutori aivan täydessä kukoistuksessaan. Ihanat kanelintuoksut leijailivat nenään ja vatsa alkoi kutsua ruokapatojen ääreen.. Olimme ajatelleet mennä siihen Olde Hansaan, mutta jono oli ulos asti jo keskellä päivää, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Olin katsonut kokemuksia kyseisestä ravintolasta ja monessa paikassa tuli ilmi, että paikasta on muodostunut silkka turistirysä ja ruuan laatu on huonontunut. Olisi ollut ihan kiva käydä tämä itse toteamassa, kun puitteet on siellä tosi hienot keskiaikaiset.

Olin kerran aiemmin käynyt Rae Meiereissä (https://www.visitestonia.com/fi/ravintola-rae-meierei) ja ruoka oli erittäin herkullista. Hienointa paikassa on siinä, että he tekevat kaikki juustonsa ja jäätelönsä omassa meijerissään. Olisimme päässeet myös tutustumaan juustotehtaaseen, mutta jätimme tällä kertaa mahdollisuuden käyttämättä. Alkupaloiksi otimme paikan omasta juustosta valmistettua fondueta. Pääruokana itse söin ankanrintaa, pojat ottivat kanaa ja isäntä pihvin. Pääruuasta ei valitettavasti tullut kuvaa, kun oli niin kiirus syömään..Toinen pojista otti meijerin omaa jäätelöä jälkkäriksi ja toinen rusunmarja -creme bruleen. Ruoka oli jälleen erinomaista. Hauska juttu on se, että tämä ravintola on hieman piilossa, pitää tietää mihin menee. Alhaalla on merirosvoaiheinen baari, heti siitä sisääntulosta nousee raput ylös ja ravintola löytyy kakkoskerroksesta.. Osoitehan oli Dunkri 5. Sinne kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus, jos on menossa ilta-aikaan syömään. Pikku vinkki: Vessassa kannattaa käydä täällä, oli aika huipusti ”sisustettu”.

Rae Meierein oma arvio: Ruoka 9,5 ja ”teollinen tehdasmiljöö” 10

Illalliselle päädyimme samalle kadulle ja melkein edellistä vastapäätä sijaitsevaan maalaisravintolaan Kuldse Notsu Körts. Tämä paikka ei ottanut ennakkovarauksia vastaan joulusesonkina, kun kävimme varausta illaksi tekemässä. Ravintolaan pääsy tapahtui perinteisellä jonotusperiaatteella. Kello 19.30 maissa sitten seisoimme tämän ravintolan jonossa ja meitä ennen näytti olevan kymmenkunta ihmistä odottamassa. Sitten yllättäen tarjoilija kysyi meiltä, että montako henkeä on tulossa syömään. Sattui niin sopivasti, että juuri oli vapautunut neljän hengen pöytä ja meidät ohjattiin siihen jonon ohi. Tuossa toisessa porukassa oli varmaan enemmän syöjiä. Tilasimme kaikki saman annoksen eli karitsan jauhelihasta valmistetun pihvin kermaperunoiden kanssa. Annos oli sopivan kokoinen silloiseen nälkätasoon nähden ja erinomaisen maistuva, Tänne voisimme myös tulla uudestaan. Palvelu oli miellyttävää ja tilat siistit.

Kuldse Notsu Körts oma arvio: Ruoka 9 ja maalaisympäristö 9

Lähtöpäivänä menimme vaan ensimmäiseen sataman ravintolaan, joka tielle sattui. Osuimmekin panimoravintolaan Kochi Ait ja se osoittautuikin ihan kivaksi paikaksi. Puitteet olivat hienot korkeine kiviseinineen ja ruuassakaan ei ollut valittamista. Söimme kaikki maukkaat porsaankyljykset. Palvelua ei voi täälläkään moittia.

Kochi Ait oma arvio: Ruoka 8,5 ja puitteet 9

Yhtään ruokapettymystä ei siis tällä reissulla tullut ja jokaiseen noista ravintoloista voisin mennä uudelleenkin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *