Punainen vihannespelti itämaisella tvistillä eli pellillinen sydämen terveyttä!

Tein viikonloppuna punaisen vihannespellin ja ajattelin sen hellivän sydäntä myös hyvillä rasvoilla.

Punaiset kasvikset sisältävät lykopeenia, jonka on todettu mm. ehkäisevän sydän-ja verisuonitauteja.

Purppuran ja sinisen sävyt ovat fenoliyhdisteiden ja antosyaanien eli antioksidanttien synnyttämiä värejä. Sinertävät flavonoidit hidastavat vanhenemista ja parantavat muistia. Mitä vahvempi väri, sitä voimakkaampi suojavaikutus.

Punainen vihannespelti

1 punainen omena kuorineen (mielellään luomu, kuten kaikki muutkin)

2 isoa punasipulia

1 punainen paprika

4 punaista rosamundaperunaa kuorineen

Pähkinäsekoitusta kourallinen

Mausteöljy:

Oliiviöljyä 0,5 dl ja sekaan pieni tilkka paahdettua seesaminsiemenöljyä

Paprikamaustetta n 1 tl

Chilijauhetta 0,5 tl (maun mukaan)

Hienoa merisuolaa 1 tl

Pilko kasvikset ja sekoita öljy pellillä niiden joukkoon. Heitä päälle kourallinen pähkinöitä.

Uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.

Lisukkeeksi kartanon salaatti ja punainen kiinankaali höystettynä kurkulla ja paprikalla.

Paistoin kylkeen luomunaudanlihapihvit mustapippurilla ja merisuolalla maustettuna.

Hyvin toimii!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *