Ravintorikkaat ja herkulliset vihannekset

Ruusukaali sisältää runsaasti kuitua. Se alentaa veren kolesteroliarvoja ja auttaa suolistosairauksien ehkäisyssä.

Ruusukaalista löytyy  C-, K- ja A-vitamiineja sekä folaattia, joka on tärkeä B-ryhmän vitamiini. Ruusukaali on vähähiilihydraattista ruokaa ja se sisältää flavonoideja, jotka toimivat elimistöä suojaavina antioksidantteina.

Paprika sisältää terveellisiä ravintoaineita kuten foolihappoa, B- ja E-vitamiinia sekä karoteenia, A-vitamiinin esiastetta. A-vitamiinia on eniten punaisessa paprikassa.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sipulien – etenkin valkosipulin – sisältämä allisiini voi suojata esimerkiksi flunssalta. Tämä vaikutus johtuu allisiinin vaikutuksesta bakteereihin ja viruksiin.

Sipulin sisältämä allisiini tekee erityisen hyvää myös korkeasti verenpaineesta kärsiville, sillä se voi auttaa laskemaan verenpainetta. Tämä vaikutus voi auttaa suojautumaan myös verenkiertoon liittyviltä sairauksilta.

Sipulissa on paljon antioksidantteina. Tämä vaikutus voi näkyä etenkin siinä, että sipulin syöminen voi suojata erilaisilta tulehduksilta. Lisäksi sipuli sisältää C-vitamiinia sekä erilaisia kivennäisaineita.

Osa tekstistä kopioitu MTV3 uutisesta sipulin terveysvaikutuksista.

Sitruunassa on valtava määrä antioksidantteja ja sillä on tulehdusta hillitsevä vaikutus. Se myös puhdistaa elimistöä. Kannattaa tutustua aiheeseen paremmin, voit yllättyä!

Ruuaksi valmistin oliiviöljyssä paistettuja yllä mainittuja vihanneksia maustettuna tuoreella sitruunalla, paprikajauheella ja ripauksella merisuolaa. Vihanneksia ei kannata paistaa liian kypsäksi, vaan niiden pitää olla hieman kovan rapsakoita, mutta pinnasta pehmenneitä.

Kasvisten kanssa tein gluteenittomana pizzan, johon käytin jämäjauhellihat ja juustoa. Juusto toimii hieman aineenvaihdunnan stopparina, mutta toivon vihannesten tasapainottavan ateriaa!

Teen aina erikseen pizzan kanssa valkosipulimössöä neitsytoliiviöljyssä. Se maistuu ihanalta valmiin pizzan päälle siveltynä! Sitä saa jokainen laittaa viipaleeseensa sen verran, kuin tykkää!

Olikohan tämä nyt sellainen koronankarkoitusateria?! Ihanaa oli joka tapauksessa!

Oman pihan tomaatit alkavat kypsyä laatikossaan. Tomaatti sisältää runsaasti lykopeenia, jonka on todettu ehkäisevän sydän-ja verenpainetautia sekä syöpää. Niitä siis kannattaa napsia joka päivä!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *