Ruokapaikkavinkkejä Syvotaan

IMG_20180902_202603.jpg

Sivotan läpi kulkee pääkatu satamaan, jonka varrelta löytyy supermarketteja, apteekki, ensiapuasema, kirkko, poliisiasema sekä kahviloita. Sataman kujilla on sitten enemmän pikkukauppoja, pikaruokapaikkoja ja jätelöbaareja. Satamaan tullessa rannan kävelykatua reunustavat erilaiset tavernat sekä drinkkibaarit. Iltaisin sataman alueelle ovat pystyttäneet pienet grillinsä myös maissinpaistajat, joilla kauppa näyttää käyvän tasaisesti. Me ei valitettavasti maistettu kyseistä tuotetta!

Halusimme syödä perinteistä kreikkalaista ruokaa ja olimme saaneet jo etukäteen vinkin eräästä pääkadun varrella sijaitsevasta tavermasta. Emme olleet innokkaita lähtemään satamaan syömään, koska olemme aina löytäneet parhaat ruokapaikat hieman sivussa keskustasta.

IMG_20180902_180034.jpg

IMG_20180902_171902.jpg

Taverna Tessalian erikoisuus on iso puulämmitteinen uuni, johon lastataan iltapäivällä valtavia halkoja. Uunissa valmistetaan paikallisia maistuvia uuniruokia, kuten moussakaa ja kleftikoa. Ruokia on haudutettu pitkään uunissa ja ne ovat suussasulavia. 

Hinta-laatusuhde on hyvä, 8-12€/annos.

Tähän tavernaan kannattaa mielestäni mennä klo 20 maissa, jolloin on vielä muutama pöytä vapaana ja ensimmäiset uuniruuat valmistuneet. Paikka oli suosittu ja pöydät täyttyivät nopeasti.

Kleftiko (lammasrosvopaisti) oli paistettu leivinpaperiin sekä folioon käärittynä. Paketti sisälsi perunat sekä muut juurekset ja se avattiin lautaselle tarjolle. 

Kannattaa maistaa myös sataman pikaruokapaikassa (Meat me) täytettyä pitaleipää, joka on erittäin herkullista. Täytteessä on herkullista persiljavoikastiketta, kanaa (+pekonia) /lihaa sekä ranskalaisia. Sopivaa purtavaa pikkunälkään ja hintakin oli kohdillaan 2,70€.. Isompiakin annoksia olisi saanut, mutta tämä oli juuri sopivankokoinen hiukopala!

IMG_20180907_142359.jpg

Ravintoloissa löytyy siis valinnanvaraa omien makumieltymysten mukaan! Välillä oli kiva tehdä itse hotellilla kreikkalainen salaatti runsaan fetan ja oliivien kanssa! Vihannekset ja hedelmät ovat kyllä maistamisen arvoisia..

IMG_20180906_161842.jpg

Ajattelin tehdä vielä yhden erillillisen postauksen hotellistamme, jos joku innostuu vaikka Sivotaan lähtemään ja miettii eri hotellivaihtoehtoja.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *