Senkin punkit!

Punkit, nuo läpikäymättömien korpimaiden kiusanhenget ovat tulleet pysyväksi riesaksi joka maankolkkaan. Se ei riitä, että niitä on ruskeita ällöttävännäköisiä, suuria tai pieniä. Ei. Niitä on myös vihertäviä. Ja takaa-ajavia. Todellakin.

Kaupoissa on myytävänä erilaisia punkinestoon tarkoitettuja tuotteita. Ehkä kiinnostavin on sellainen huivi, jota voi turvallisesti käyttää jopa lapset. Sellaisen voisi varmaan viritellä eläimenkin kaulaan? Huivi siältää permetiiniä, joka tosin voi aiheuttaa allergisen reaktion. Mutta niin voi punkkikin aiheuttaa kaikenlaista..

Olen antanut koirillenipuolikkaan  valkosipulitabletin joka päivä ja yhtään punkkia ei viime kesänä ollut. Saa nähdä, kuinka tänä vuonna. Olen kuullut, että niitä on nyt löytynyt todella paljon ainakin koirista. Nämä valkosipulitabletit on ohjeen mukaan turvallisia koiralle, vaikka  valkosipulia ei saa koiralle muuten syöttää.

Kaikki punkkivalmisteet, lääkeliuokset ja pannat on varmasti tehokkaita ja ajattelinkin siirtyä niihin siinä vaiheessa, jos valkosipuli ei auta. Vältän niitä siis viimeiseen asti.

Teepuuöljyshampoostakin olen kuullut postiivisia kokemuksia. Sitä en ose itse testannut, mutta jos menisin pahemmalle punkkialueelle, niin todennäköisesti testaisin senkin.

Omasta lääkekaapista löytyy punkkipinsetit, jotka ovat kätevät myös tikkujen poistamiseen tai muuhun tarkkuutta vaativaan toimintaan.

Tsemppiä kaikille tähän taistoon punkkeja vastaan!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *