Suussasulavat perunarieskat
Kokeilin ystäväni suosittelemaa rieskareseptiä,joka osoittautui aivan mahdottoman hyväksi. Tällä reseptillä pystyy tuhoamaan silmänräpäyksessä myös joulusta yli jääneen perunalaatikon! Resepti oli löytynyt ihan iltapäivälehden sivulta, joten mikään salaisuus ei ole kyseessä… Niin hyvä ohje kuitenkin, että halusin jakaa sen teidän kanssanne!
Pyrin välttelemään valmiita eineksiä, enkä joulunakaan koskaan osta valmista perunalaatikkoa. Tein nyt poikkeuksen ihan tämän reseptin takia ja se kannatti kyllä. Ajattelin tehdä vielä jouluksi yhden satsin rieskoja.
Ohje on helppo ja takuuvarma onnistumaan. Aineita on vain muutama ja kohottamistakaan ei tarvita. Tämä on todellista pikaruokaa!
Perunarieskat
700 g perunalaatikkoa
5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa (itse laitoin hienoa merisuolaa)
2 dl kylmää vettä
2 rkl sulatettua voita taikinan joukkoon ja 2 rkl voiteluun
Paista 240 asteisessa uunissa n. 10-15 Min riippuen rieskojen paksuudesta. Itse tein varmaan hieman liian paksuja, kun meni se 15 min.
Sekoita kaikki aineet kulhossa keskenään.
Annostele lusikalla pellille ja painele littanoiksi jauhoitetuilla käsillä.
Pistele haarukalla reikiä rieskoihin.
Voitele rieskat voisulalla. Voin ihan sanoa, että tämä ruoka ei edistä aineenvaihduntaa, mutta tilapäinen jouluherkuttelu sallitaan!
Rieskoista tuli aivan suussa sulavia ja ne hupenivat ennenkuin ehdin saada osan pakastimeen…
Ohjeen voi tehdä myös puolikkaana, mutta ei välttämättä kannata.. Harmittaa myöhemmin..