Tallinnan miniloma oman auton kanssa

Vietimme perheen kanssa ihanan miniviikonlopun Tallinnassa loppiaisena. Matkustimme Eckerö Linella ja otimme oman auton mukaan. Lauttamatka oli yllättävän kallis, koska meillä on suksiboksi katolla ja kokonaiskorkeus ylittää näinollen sallitut rajat. Tämä helpottaa tosin vähän laivaan ajamista, koska saimme mennä isompien autojen kaistalle. Laivaan meno auton kanssa oli meille sinällään tuttua juttua, koska olemme matkailuauton kanssa aikoinaan tehneet monta reissua autolautalla eurooppaan. Mennessä oli tällä kertaa melkoinen myteri, tuuli 20 metriä sekunnissa. Laiva oli aivan ääriään myöten täynnä ja pääsimme ajamaan autokannelle viimeisten joukossa. Laivassa löysimme onneksi yhden vapaan neljän hengen pöydän ja pääsimme leiriytymään siihen. Suuri osa jäi harmillisesti ilman istumapaikkaa. Matka-aika on tuolla nopealla lautalla on parisen tuntia.

Kävin Taxfreessä nuorten kanssa matkan puolivälissä ja alakerroksien käytävät olivat täynnä oksentelevia ihmisiä makailemassa käytävillä. Laivan henkilökunta kuskasi oksennuspusseja kuin viimeistä päivää. Näkymä oli aivan kuin jostain elokuvasta, aivan eri tunnelma kuin pari kantta ylempänä. Kaupassa ei voinut ostoksia edes suunnitella, oli täysi työ pysytellä pystyssä hyllyjen välissä. Itseasiassa kävely oli aika mahdotonta ylipäänsä. Hakeuduimme takaisin omaan pöytään visusti istumaan. Onneksi kukaan meidän perheestä ole altis matkapahoinvoinnille..

Perillä Tallinnassa ajoimme Google Mapsin avulle hotellille. Tiejärjestelyt Tallinnassa olivat sata kertaa selkeämmät, kuin Helsingissä. En nyt tässä lähde Helsingin tiejärjestelyitä ruotimaan sen kummemmin, mutta suuri osa varmaan tietää mistä puhun..

Tallinnassa reitit ovat selkeitä, kaistoja on monta, tiet ovat suoria.. Se siitä.

Oman puhelimeni liittymään kuuluu netin käyttö ilman rajoituksia tiettyyn määrään asti. Se helpotti tulopäivää, kun hotellihuoneen wifi:n kanssa saimme klo 14-15 aikaan ja lautta oli kuitenkin jo klo 11 satamassa.

Yövyimme Park Inn by Radisson Central Tallinn- hotellissa. Hotellin sijainti oli loistava. Lähellä satamaa ja lähellä vanhaa kaupunkia. Olimme varanneet sviitin, koska se tuli halvemmaksi, kuin kaksi erillistä huonetta. Meillä oli siis ruhtinaalliset tilat neljälle. Kaksi vessaa ja televisiota. Luksusta! Tänne voisin mennä toistekin. Aamiainen oli todella mittava ja maukas, joten ei valittamista siinäkään. Huoneeseen ei kuulunut yöllä mitään ja nukuimmekin koko yön kuin pienet possut!

Olimme etukäteen selvittäneet sen, että hotellilla on valvottu parkkipaikka. Vuorokauden pysäköinti maksoi hotellille maksettaessa 17€. Jätimme auton parkkiin heti satamasta ajettuamme ja lähdimme kaupungille kiertelemään. Lähtöpäivänä  lautta lähti klo 18.30, joten ajoimme auton pois hotellin parkista vasta iltapäivällä. Kävimme satamassa ostoksilla ja syömässä ja aikaa ei ollut yhtään liikaa käytettävissä.

Kotimatkalla meri oli tyyni ja laiva taas täpötäynnä. Satamaan ajo meni sujuvasti, koska heti sataman porteista ajettuamme, laite skannasi rekisterinumeromme ja ilmoitti oikean jonon valotaululla. Todella näppärää. Sen jälkeen vaan passit luukulle ja laivajonoon. Kaikki opasteet olivat siis todella selkeitä ja meno sujuvaa.

Tämä oli ensimmäinen kerta oman auton kanssa Tallinnassa. Jatkossa varmaan mennään uudelleen, mutta lautalla ehkä eri satamaan ja sitten esimerkiksi Latviaan.

Toivottavasti tämä rohkaisee jotakuta lähtemään omalla autolla reissuun, joka ei ole tähän mennessä vielä uskaltanut!

Kerron seuraavassa postauksessa hieman ravintoloista ja siitä, mitä ja missä syötiin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *