Tältä näyttää, kun on puolitoista viikkoa pesemättä hiuksia…

Olen ollut kohta viikon lomalla ja pesin hiukset Meinebasella viimeksi 1,5 viikkoa sitten. Normaalioloissa pesen sillä hiukset kaksi kertaa viikossa. Jos pidän ponnaria tai nutturaa, niin menee helposti viikkokin jos on sunnuntaina pessyt ennen työviikkoa.
No Poo on ollut ainakin itselleni hyvä valinta. En ole pariin vuoteen edes kaivannut shampoota. Mökillä ollaan käyty saunassa joka päivä ja olen ainoastaan huuhdellut hiukset lämpimällä vedellä. Mökkijärven vesi on turvepohjasta johtuen ruskeaa. Sen vesi saa alkunsa pohjan lukuisista lähteistä. Tällainen humuspitoinen vesi on iholle todella miellyttävää ja hiukset tuntuvat ihanilta mökillä olon jälkeen. Oikein harmittaa pestä ne vesijohtovedellä kotona. Järvivedellä pesu on sellaista arjen luksusta.

Nyt on hiuksissa puolen vuoden juurikasvu ja ajattelinkin seuraavaksi värjätä pohjan vähän lähemmäs omaa väriä ja sitten ehkä jotain vaaleita raitoja. Onneksi nämä nykyvärit ovat kasvipohjaisia ja hoitavia. Sitten täytyy miettiä, että viitsiikö värjätä ollenkaan. Kesällä aurinko antaa omat raidat! Voisi sipaista hieman sitruunaa raidoitusta tehostamaan. Olen kuullut, että sillä saa mukavasti raitoja hiuksiin. Ei ole kyllä tästä minkäänlaista omakohtaista kokemusta.

Päivääkään en ole katunut, että jätin shampoon pois. Olis pitänyt tajuta se jo aikaisemmin. Nyt on pinnalla tämä hiusten kouluttaminen pidempään pesuväliin. Se kyllä antaa tuloksia, jos kestää sen alkuvaiheen rasvafledan yli. Itse aloitin oikeastaan ihan vahingossa tämän koulutuksen silloin pari kesää sitten. Huomasin vaan mökillä lomaillessani, että en ollut pessyt hiuksia yli viikkoon. Olin uinut joka päivä ja huuhdellut vedellä, mutta en käyttänyt shampoota. En sitten halunnutkaan enää pestä shampoolla, vaan kokeilin tuota Meinebasea. Tämä toimii ainakin omaan päähäni ja takaisin tältä tieltä ei ole paluuta…

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *