Terassin kunnostus värillisellä puuöljyllä

Meidän kesämökin terassi kulkuväylineen on nyt seitsemän vuotta vanha. Joka kevät ollaan käsitelty se värittömällä puuöljyllä ja nyt viime vuonna kummasteltiin sitä, että sen pinta oli alkanut ikävästi hilseilemään. Tuli mieleen, että ollaankohan liiankin innokkaasti sitä käsitelty.. Hilseilyn päälle ei oikein viitsitty vetää enää mitään uutta kerrosta, koska se ei tilannetta varmaankaan parantaisi. Isäntä ehdotti, että jos pintaa kevyesti hioisi tasohiomakoneella, että saisi hilseilyt pois. Sitten voisi käsitellä uudelleen.

Yläkuvassa jonkun huomio saattaa kiinnittyä kenollaan olevaan kuuseen. Se kaatui ihan itse myrskyssä, eikä olla vielä ehditty sahaamaan sitä pois..

Näissä kuvissa tämä hilseily näkyy aika hyvin.

No, minä tietysti ehdotin, että voisiko terassin käsitellä tällä kertaa värillisellä puusuojalla? Homma olisi hieman isompi, koska kaikki näkyvät alupuut ja kaiteetkin pitäisi sitten maalata samalla värillä. Halusin kuitenkin ehdottomasti harmaan terassin ja niinpä kävimme ostamassa kaupan viimeisen purkin harmaata terassiöljyä. Oli vielä onneksi yksi purkki jäljellä..

Hiomisessa ja pintakäsittelyssä olikin sitten todella iso homma. Terassi on aikanaan tehty kupukantaisilla ruuveilla, että ne saa helposti irroitettua tarpeen tullen. Etenkin nämä ruuvinkohdat olivat todella työläitä hiottavia. Hiomisen jälkeen puhdistin pinnat hiontapölystä ja levittelin öljyn isolla pensselillä. Helle vähän vaikeutti hommia, koska työtä ei voinut tehdä suorassa auringon paahteessa, vaan piti aloittaa joko aikaisin aamulla tai tehdä sitten, kun aurinko oli kääntynyt muualle.

Hiomisen jälkeen ennen pintakäsittelyä.

Koko terassi ei ole vieläkään valmis, koska työ oli aika mittava. Lisäksi sisäänkäyntireittien käsittely pitää suunnitella niin, että kulkua ei estetä missään vaiheessa terassille eikä mökkiin.

koti remontointi piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *