Tunnelmakuvia viime viikonlopun venetsialaisista
Viime viikonloppuna vietimme moinien muiden tapaan venetsialaisia mökillä ystävien kanssa. Meille nämä eivät olleet oikeastaan mökkikauden päättäjäiset, koska yleensä lopetamme mökkeilyn yöpakkasten saavuttua. Tämäkin vain siitä syystä, että vesipumppu jäätyy pakkasilla ja kaikki vesi on silloin kannettava ämpäri kerrallaan saunalle. Koulujen syyslomaviikolla nostamme yleensä vesipumpun järvestä ja kannamme saunavedet muutaman kerran pataan.
Emme olleet ystäväperheen kanssa ajatelleet viettävämme venetsialaisia, se nyt vain sattui samalle päivälle. Ilma oli onneksi mitä mahtavin ja ruokakin onnistui odotukset ylittävästi. Ystäväperheemme oli pienessä flunssassa, joten jätimme paljun väliin ja lämmitimme saunaan lempeät löylyt. Aika kului ja ilta pimeni yllättävän nopeasti, enkä ehtinyt viritellä edes kynttilöitä pöytään! Ainuttakaan iltatunnelmakuvaa en ehtinut räpsäistä, koska oli niin mukavaa! Näitä illanistujaisia on ihan lian harvoin!
Otin kahta päivää aikaisemmin luomukaritsanviulun pakkasesta sulamaan jääkaappiin ja samalla laitoin merisuolat sen pintaan. Lauantaina nostin aamupäivällä lihan lämpiämään ja laitoin viiltoihin sisään valkosipulia ja rosmariinia. Viulu paistui savustuspöntössä parisen tuntia ja sen sivuun laitoin myös juuresnyyttejä (sipuli,bataatti, punainen ja keltainen paprika) kypsymään. Salaattina toimi ihan perus vihersalaatti. Ainuttakaan kuvaa en valitettavasti valmiista ruuasta ehtinyt ottaa, mikä taitaa kyllä olla valetta. Oikeastaan en edes ajatellut tätä blogia siinä vaiheessa kun oltiin ruokapöydässä.

Tämän kakun pohjan tein gluteenittomasta kaurajauhoseoksesta, sisälle tuli mansikkasurvosta hedelmäsokerilla makeutettuna ja päälle tietysti pensasmustikkaa (tuore) sekä vadelmia(omasta pakkasesta). Päälle vatkasin kaurakerman, joka oli makeutettu vaniljauutteella sekä hedelmäsokerilla. Hyvin teki kauppansa..