Vaihteeksi taas tuolin entisöintiä

Tässä tuoli alkuperäisessä asussaan.

Jos joku ei ole vielä seurannut blogiani syksyllä, niin ajattelin nyt hieman kertoa taustoja entisöintiprojektistani.

Sain tädiltäni hänen kuollessaan perinnöksi kaksi identtistä nojatuolia, jotka on kertaalleen hänen aikanaan verhoiltu uudelleen. Tuolien selkänojat heiluivat ja kangas oli paikoitellen rispaantunut. Ne siis tarvitsivat kipeästi uudistamista. Innostuin puolitoista vuotta sitten huonekalujen entisöinnistä ja ilmoittauduin silloin entisöintikurssille työväenopistoon. Opin siellä ensimmäisen vuoden aikana jotain puisten huonekalujen entisöinnistä ja  uudistin siellä lipaston, ruokapöydän + kolme tuolia sekä vanhan kirjoituspöydän. Viime syksynä uskaltauduin ottamaan toisen täistä tuoleista kurssille mukaan ja onnistuin saamaan sen alkuvuodesta valmiiksi.

Toinen tuoli on ollut nopeampi tehdä, koska nyt tiedän ainakin vähän paremmin siitä, mikä työvaihe on seuraavaksi luvassa. Ainoa haittapuoli on se, että etenen toisinaan vähän turhan rohkeasti enkä malta odottaa opettajan ohjeita.. Siinä on menty muutaman kerran lievästi hakoteille..

Tuolin selkänoja oli haljennut. Puuliimaa vaan halkeamaan ja isoilla puristimilla puristumaan. Tuoli sai olla puristimissa koko sen ajan, kun kiinnitin satulavöitä.

Työvaiheen tarvikkeet: Mitta, lyijykynä, vasara, sakset, satulavyön kiristin, leveäkantaisia/lyhyitä nauloja sekä rulla satulavyötä.

Satulavyöt kiinnitettynä.

Jouset ommeltuna kaikilta reunoilta kiinni satulavöihin.

Seuraavaksi alkoi jousien solmiminen, mikä on edelleen kesken. Jostain syystä mittasin melkein joka kerta liian lyhyen narun. Jouduin siis laittamaan naruihin jatkopaloja. Nyt ei ole niin epätoivoinen olo, kun viime kerralla. Kurssia on vielä 6 kertaa jäljellä, joten toivottavasti saan tuolin valmiiksi…

Jousihässäkkä
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *