Valeampiaispesien askartelua

Kesä lähestyy ja pörriäiset myös!

Nyt on se aika keväästä, että kannattaa ripustella valeampiaispesät kohteisiinsa. Meillä on ampiaiset tehneet melkein joka vuosi pesänsä etuoven sisäänkäynnin yläpuolelle. Eräänä vuonna niillä oli niin iso pesä, että ovea ei uskallettu enää käyttää. Ampiaiset olivat päässeet laudoituksen raosta välikatolle, josta pesää ei saanut tuhottua. Yritimme jonain vuonna tukkia rakoja jopa silikonilla, mutta ampparit kaivoivat edelleen tiensä läpi esteiden.

Tykkään ampiaisista ja ne ovat superhyödyllisiä, mutta saisivat tehdä pesänsä hieman kauemmas talosta.

Tämä kevät on ensimmäinen, kun etuoven päällä roikkuu pieni valepesä. Virkkasin ja ripustin sen viime syksynä jo valmiiksi, että en näin keväällä unohda sitä tehdä. Olen ymmärtänyt sen, että pesien vaikutus perustuu siihen, että  ampiaiset eivät rakenna omaa pesäänsä toisen valtaamalle reviirille. Korjatkaa, jos olen väärässä.

Mökille ripustin hieman alkeellisemmat valepesät. Minulla oli saatavilla harmaa pojan vanha fleece-paita, josta leikkasin neliönmallisia paloja. Laitoin palan keskelle kuivaa heinää ja sidoin narulla siitä pienen pussukan.  Katsotaan nyt, että huomaavatko ampparit tänä kesänä huijaukseni!

Olen tallentanut Pinterestiini pari pesänmallia:

https://fi.pinterest.com/irinleht/neulahuovutusta-ja-askartelua/

Voisin kokeilla tehdä pesän myös neulahuovuttamalla, mutta minulla ei ole tällä hetkellä harmaata huovutusvillaa. Voi sen ehkä tehdä vaaleanruskeastakin villasta. En usko, että ampparit ovat niin tarkkoja värin suhteen..

Valeampiainen?
koti diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *