Din Tai Fung ja ne kuuluisat dumplingsit

DinTai_1.jpg

DinTai_2.jpg

Vettä ja elämää lasin takana -postuksessa kerroin Singaporen Underwater world -nimisestä isosta akvaariosta. Meidän tuli tietenkin nälkä kierreltyämme usean tunnin ajan ihmettelemässä kaikkia niitä akvaarion kaloja ja eliöitä. Kalaa ei kuitenkaan suoranaisesti tehnyt mieli, vaikka kaikenlaisia ’fish of the day’ vitsejä heitettiinkin tankkien asukkeja katsellessa. 

Onneksemme taiwanilaisen Din Tai Fung -ketjun yksi uusimmista ravintoloista sijaitsi sopivasti siinä aivan Underwater worldin vieressä ja pääsimme herkuttelemaan dumplingseilla ja parilla muullakin annoksella.

 

DinTai_3.jpg

Possua makeassa marinadissa, nam!

 

DinTai_4.jpg

Katkarapu”kakkua” uppopaistettuna, nam tämäkin.

 

DinTai_5.jpg

Yksi ehdoton suosikkini, pinaattitäytteiset uppopaistet nyytit.

 

DinTai_6.jpg

Din Tai Fung on kuuluisa siitä kuinka tasalaatuisia heidän dumplingsinsa ovat. Tässä kokit työskentelevät suoja-asuissaan lasin takana kuumassa ja kosteassa keittiössa äärimmäisen tarkkoina.

Jokainen dumplingtaikinan pala punnitaan 20,8-21,2 grammaiseksi ennen kuin se kaulitaan, täytetään, rypytytään 18 vekkiseksi ja lopulta kypsennetään höyryssä.

 

DinTai_7.jpg

DinTai_8.jpg

DinTai_9.jpg

Dumplingnautinto viimeistellään vielä muutamalla ohuella ’siivulla’ etikassa kostutttua inkivääriraastetta. Ja sitten nyytti nopeasti kohti avoimena odottavaa suuta.

 

Voi koskakohan sitä taas pääsen dumplingseja nauttimaan?

Noh, siihen asti ei auta kuin kuolata näitä kuvia katsellessa…

 

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *