Hotellikokemuksia, Bremen

BremenM_2.jpg

 

BremenM_10.jpg

Hotellit_Bremen_1Ramada_1.jpg

Mikä onkaan sen ihanampaa kuin pitkän matkan jälkeen pujahtaa pehmoiseen petiin puhtaiden lakanoiden väliin. No, oma sänky on kyllä se ykkönen, mutta hyvänä kakkosena tulevat hotelliyöpymiset.

Tämän maanantain matkamuistelut ajattelinkin tehdä vinkkauslistaksi niistä Bremenin hotelleista, joista minulla on kokemusta. Mitään paremmuusjärjestystä tässä ei ole, vaan ajallinen. Ensimmäisenä esittelyssä on se hotelli, jossa ensimmäisellä matkalla tuli yövyttyä ja viimeisenä tulee se viimeisin. 

Bremeniä olen täällä blogissani hehkuttanut useasti. Syynä ehkä se, että tuo kaupunki yllätti ja ihastutti minut itseensä kertaheitolla. Olen tullut siihen tulokseen, että sinne on helppo mennä ja siellä on helppo olla. Bremen on tunnettu parhaiten marraskuun lopulla aukeavasta joulutoristaan, sitä jopa pidetään yhtenä tunnelmallisimmista Saksan joulumarkkinoista. Jos syys- tai talvilomat ovat vielä pitämättä ja suunnittelematta niin suosittelen harkitsemaan Bremeniin menoa. Pirkanmaalla asuville lentomatka Pirkkalan lentoasemalta Ryanairin siivillä vie 1h 50min, eli matka kestää lähes yhtä kauan kuin Helsinkiin meno ja hintakin saattaa olla hyvällä tuurilla jopa edullisempi junamatka pääkaupunkiseudulle. Bremenistä pääsee myös junalla kätevästi eteenpäin, vaikka Kölniin arkkitehtuuria ihastelemaan, kuten Indiemoden Joonas teki viime kesänä. Ryanairilla on myös hyvät jatkoyhteydet Bremenistä esimerkiksi Portoon, Haniaan tai Korfulle. Tätini kävi Bremenin kautta viime kesänä Ranskassa Bezierissä ja suositteli tätä kohdetta lämpimästi.

Kun tätä juttua varten kaivelin kuvakansioita, alkoi kyllä harmittaa. Sillä tasan yhdestä hotellista olin ottanut kuvan ulkoa, toisesta ei löytynyt ainuttakaan kuvaa huoneesta ja sitä rataa… Pahoittelut siis visuaalisesta puolesta, toivottavasti tekstistä on jollekin Bremeniin matkaavalle joskus apua hotellin valitsemiseen. Linkit kunkin hotellin omille sivuille löytyvät niiden nimien alta. Tarkemmat ja ajantasalla olevat hintatiedot, niitä parempia kuvia varmasti löydätte noiden linkkien alta, varaussivustojen kautta sekä perinteisesti googlaamalla.

 

Hotellit_Bremen_2Ramada_2.jpg

Ja nyt asiaan. Näissä (3-5 kuvassa) on huone Ramada Überseehotellista. (osoite: Wachtstrabe 27-29, 28195 Bremen) Helmikuussa 2013 äitini kanssa lähdimme lyhyellä varoitusajalla matkalle, eikä Bremen ollut meille tuttu paikka. Päädyimme yöpymään tähän neljän tähden hotelliin ensisijaisesti sen keskeisen sijainnin takia. Tuo hotelli kun on aivan historiallisen kauppatorin nurkalla. Lentokentältä tuleva ratikka nro 6 pysähtyy kivenheiton päähän hotellista. Muistaakseni kaksi yötä kahden hengen huoneessa, ilman aamiaista maksoi 300€. 

Ramada oli aika persoonaton 124 huoneinen ketjuhotelli, josta toki löytyi kaikki tuon tähtiluokituksen herkut minibaareineen, nahkanojatuoleineen, silitysrautoineen ja Wifineen. Huoneemme oli mukavan kokoinen, siisti ja kylpyhuoneesta oli kylpyamme. Tämä seikka kun on joillekin must juttu hotellia valittaessa. Olisi pitänyt pistää ylös tuo huoneen numero, sillä hätäpoistumiskarttaa tutkisessani huomasin huoneemme olevan reilusti muita isompi. Joka tapauksessa huone oli aivan hissiä vastapäätä, josta tästä on apua. Melua ei silti sisään kuulunut sillä huoneessa oli tavallaan eteistila ennen virallista huonetta jossa sänky sijaitsi. Lisäksi eteistilan sai vielä ovella suljettua, joten hissiliikenteen äänet eivät haitanneet lainkaan nukkumista. Ikkunat olivat sisäpihaan päin. Näkymä oli karu, mutta sieltä ei mitään ääniä kaikunut. Se, ettei aamiainen kuulunut hintaan oli pieni pettymys. Se olisi maksanut erikseen 15€/hlö. Varsinkin kun ensimmäisenä iltana meidän tuli syötyä tuhdisti ulkona, sopi kaupungilla nautittu kahvi ja leivos aamiainen meille paremmin. Joten sen enempää ei tullut harmiteltua tuota aamiaisen puuttumista. Ramadassa respa palveli kellon ympäri ja hotelli taitaakin olla liikematkalaisten suosiossa. En keksi Ramadasta mitään huonoa sanottavaa, mutta minua se ei säväyttänyt millään tapaa. Pienemmät ja persoonallisemmat hotellit ovat enemmän makuuni.

 

Hotellit_Bremen_3Ramada_3.jpg

Syksyllä 2013 tein tätini kanssa toisen matkan Bremeniin. Tätini on käynyt Bremenissä lukemattomia kertoja ja nämä hotellit joissa yövyimme olivat hänelle jo tuttuja. Olimme matkalla kolme yötä, kaksi ensimmäistä yötä majotuimme rautatieaseman läheisyydessä sijaitsevaan Hanseat hotelliin ja viimeiseksi yöksi siirryimme Atlantic -nimiseen lentokenttähotelliin aikaisen lennon takia.

Kolmen tähden Hanseat hotellissa huoneita yhteensä on 33 kappaletta. Tällä kertaa painoin mieleeni huoneemme numeron, se oli 54. Kuten arvata saattaa huone sijaitse viidennessä kerroksessa. Hotellissa on hissi, mutta se on todella pieni. Ahtaanpaikankammoista siinä saattaisi ahdistaa, oikeasti. Liikuntarajoitteisille myös varoituksen sana, kulku hotellin aulaan käy jyrkkien rappusten kautta. Huoneemme ikkunat olivat takakujalle päin. Näkymä oli jälleen tylsä ja jonkin verran aamulla sieltä kantautui ääniä kuljetusten lastauksesta/ roskien hakemisesta. Muuten ei kyllä huoneeseen liiemmin kuulunut melua muista asukkaista.

Seuraavat kolme kuvaa ovat siis Hanseatista. Huoneemme oli siisti ja siinä oli minibaari, hiustenkuivain ja wifi. Suihkullinen kylpyhuone oli aika pieni ja huoneeseen tultaessa nenään hieman pisti tunkkainen haju. Kokolattiamatto taisi olla tuon tunkkaisuuden takana? 

Hotellit_Bremen_4Hanseat_1_huone54.jpg

Hotellit_Bremen_5Hanseat_2.jpg

Parasta kuitenkin Hanseatissa yöpymisessä oli buffet-aamiainen. Se oli aivan huikea ja itse aamiaishuone on myös viihtyisä. Tarjolla oli tuoreita hedelmiä, montaa laatua leipää sekä leikkeleita, kasviksia, myslejä ja valehtelematta kahtatoista makua hilloa. Kivan pienen lisän toi myös kuohuviini. Hanseatissa olen kyllä yhdet parhaista hotelliaamiaisista nauttinut. (Singaporen Ritz-Carltonin shampanjabrunssi on aivan oma lukunsa…)

Hanseat on hyvä valinta aamiaisbuffetin lisäksi myös sijaintinsa puolesta. (osoite: Bahnhofsplatz 8, Mitte, 28195 Bremen) Rautatieasema sijaitsee aivan hotellia vastapäätä ja myös lentokentältä tulevan ratikka pysähtyy lähelle. Meille matkaan kuului myös Outlet kaupoilla käynti ja sinne vievät bussit lähtevät juuri tuosta rautatieaseman edestä, joten matka bussipysäkille oli Hanseatista erittäin lyhyt. Kaksi yötä aamiaisineen kahdelta hengeltä muistaakseni maksoi tuolloin 150€. Respa on auki 24/H ja palvelu oli aina iloista ja asiallista. Tykkäsin.

Hotellit_Bremen_6Hanseat_3.jpg

 

Koska paluulentomme lähti aamulla klo 6.30 päätimme viimeiseksi yöksi siirtyä lähemmäs lentokenttää Atlantic hotelliin. (osoite: Flughafenallee 26, 28199 Bremen) Tässä 109 huoneisessa neljän tähden hotellissa vietimme vain lyhyet yöunet, joten kokemus jäi todella pintapuoleiseksi. Huoneemme oli siisti ja tilava. Minibaari, ilmainen pullovesi, nojatuolit, kaapeli-tv ja wifi kuuluivat tähtiluokituksen mukaisiin mukavuuksiin. Aikaisen lennon takia emme ehtineet aamupalalle, mutta meille valmisteltiin eväspaketti. Aika oli meillä lähtöaamuna kortilla ja eväspaketin jogurtit sekä hedelmät jäivät nauttimatta, eikä niille ollut tilaa tiukalle pakatuissa käsimatkatavaroissakaan. Kerrosvoileivät saimme juuri ja juuri tungettua käsilaukkuun mukaan ja syötyä sitten kentällä. Joten kannaattaa harkita maksako aamiaisesta jota ei sitten pystykään/ehdikään nauttimaan… Hintaa yhden yön yöpymisellemme (aamiaisineen) Atlanticissa tuli tuolloin noin 100€. 

Hotellit_Bremen_7Atlantic_1.jpg

Hotellit_Bremen_8Atlantic_2.jpg

Sijainti ja siisteys ovat mielestäni tämän lentokenttähotellin valttikortit. Ratikkapysäkki sijaitsee aivan ulko-oven edessä, joten helposti hotellilta pääsee myös keskustaan ja takaisin. Liikematkalaisille Altantic on varmasti mieleen. Meidän lyhyttä vierailuamme hotellissa huvitti myös paikallisen/saksalaisen poliisivoimien konferenssi, josta johtuen aulassa vilisi hilpeitä virkapukuisia koko illan. Muuten ei tästä hotellista oikein jäänyt mitään erityistä mieleen. Edelleen olen pienempien ja persoonallisten hotellien puolella.

Hotellit_Bremen_9Atlantic_3.jpg

Kolmannelle Bremenin reissulle keväällä 2014 otin mukaani työkaverini. Painopiste reisullamme oli shoppailussa, shoppailussa ja shoppailussa. Hotellia varatessamme oli selvää, että mennään matalalla budjetilla – jotta jää enemmän pennosia siihen shoppailuun. Tutkailimme tarkkaan vaihtoehtoja ja päädyimme majoittumaan Schlaf City -nimiseen hotelliin (linkki vie Bookingin sivuille, koska hotellilla ei ole omia nettisivuja). Se sijaitsi kiven heiton päässä keskustan pääkadusta (lue: 500m) ja samalla lähellä jokirantaa. Lentokentältä tultaessa tänne majoittuva tosin joutuu vaihtamaan ratikkaa tai raahaamaan matkalaukkunsa keskustan läpi, kuten me teimme, mutta silti pidimme sijaintia tarpeeksi keskeisenä.

Tämä on se hotelli josta kuvamateriaalia on vain portaikosta… meillä taisi tosiaan ajatukset ja touhut olla keskittyneet kaikkeen muuhun kuin majapaikkaamme. Schlaf Cityn (osoite: Faulenstrabe 9, Mitte, 28195 Bremen) pienessä kahden tähden hotellissa on huoneita vain viisitoista kappaletta pariin kerrokseen jaettuna. Hissiä rakennuksessa ei ole, vain tuo kuvaamani portaikko. Huoneemme sijaitse toisessa kerroksessa. Se oli siisti, mutta kokolattiamatto toi jälleen tunkkaisen ilman huoneeseen. Ikkunamme olivat vilkkaalle kadulle, josta liikenteen ja ratikan äänet kuuluivat vielä myöhään yölläkin. Myös muidenkin asukkaiden äänet kuuluivat jonkin verran seinien läpi. Korvatulpat siis ovat herkkäunisille suositeltavat. Ilmainen Wifi toimi parhaiten käytävällä ja ala-aulassa. Toisen kerroksen huoneessamme se ei toiminut lainkaan.

Yleisesti Schlaf City tuntui enemmän hostelilta kuin hotellilta. Respa on paikalla klo 9-19 välisenä aikana, jos silloinkaan. Esimerkiksi pois lähtiessämme (klo 15) jouduimme soittamaan henkilökunnan paikalle saadaksemme matkalaukkumme säilytyksestä. Englantia henkilökunta ymmärsi paremmin kuin puhui, mutta kaikin puolin palvelu oli ystävällistä ja rentoa. Huoneessa oli toki oma pieni kylpyhuone puhtaine pyyhkeineen, mutta varaussivuston lupaamaa hiustenkuivaajaa emme kyllä sieltä löytäneet. Kaksi yötä (ilman aamiaista – sitä kun ei ole) maksoi 122€, joten siihen hintaan nähden voisin kyllä toistekin Schlafiin mennä. Keskeinen sijainti ja edullinen hinta ovat mielestäni tämä hotellin juttu. Persoonalliseksi en Schlafia kehuisi, mutta pienen huoneluvun takia se oli kotoisan viihtyisä.

 

Hotellit_Bremen_10Shlclaf_1.jpg

Nyt syksyllä oli vuorossa Bremenin matka nro 4 ja seuraksi lähti jälleen tätini. Tämä reissu tehtiin kengännauhabudjetilla ja pelkillä käsitavaroilla. Hotellin sijaan nukuimme kaksi ensimmäistä yötä Hostellissa. Central Hostelia oli kovasti kehuttu muun muassa Bookingin (Linkki vie sinne )varaussivustoilla, joten se tuntui luotettavalta vaihtoehdolta. Sen sijainti oli hyvä, lähellä rautatieasemaa sekä pienen kävelymatkan päässä keskustasta (osoite: Herdentorsteinweg 44, Mitte, 28195 Bremen). Huoneemme (nro 303) olikin yllättäen kolmen hengen huone, joten tilaa siinä riitti kahdelle hyvin. Sisustus oli suoraan Ikeasta, mutta se teki huoneesta vain kotoisan, eikö? Plussaa myös siisteydestä sekä kokolattiamaton puutumisesta. 

Hotellit_Bremen_11CentralHostel_1_huone303.jpg

Hotellit_Bremen_11CentralHostel_1.jpg

Wc:t ja suihkut (2 kpl) sijaitsivat käytävällä. Ne olivat myös hiljattain rempatut ja siistit. Pienen miinuksen annan hostellin tarjoamista pyyhkeistä, ne olivat kokoa käsipyyhe. Koko kyllä riitti suihkun jälkeen kuivaamiseen, mutta pyyhe päällä ei ollut kyllä asiaa sujahtaa huoneesta suihkuun ja takaisin 🙂 Eli oman ohuen, mutta riittävän kokoisen retkipyyhkeen mukaan ottaminen Central Hostelissa yöpyville on suotavaa.

Huoneemme ikkunat olivat kadulle ja liikenteen melu kantautui melko kovana läpi yön. Korvatulpat on siis hyvä pakata mukaan. Hotellien tähtiluokitusta ei tälle 40 huoneiselle hostellille oltu annettu, mutta mainittavana mukavuutena oli huoneessamme myös pieni tv ja ilmainen wifi toimi moitteettomasti. Respa oli paikalla ala-aulassa klo: 8-22, pienellä hissillä pääsi kerroksiin ja hinta kahdelta yöltä oli huokea 100€ (eli 25€/hlö per yö!). Sijainti, siisteys ja ehdottomasti hinta ovat Centralin myyntivaltit, jotka vetoavat vaatimattomampia majoitusvaihtoehtoja suosiville nuorille matkaajille. Centralissa voisin hyvin yöpyä toistekin.

Hotellit_Bremen_12CentralHostel_3.jpg

 

Tämän syksyisellä matkalla tätini kanssa lentoaikataulut olivat samat kuin edellisenä vuonna ja paluulentomme lähti tälläkin kertaa aamulla klo 6.30. Jälleen päätimme viimeiseksi yöksi vaihtaa majapaikkaa lähemmäs lentokenttää ja nyt testasimme Tryp by Wyndham -ketjun lentokenttähotellia. Tästä hotellista matkaa kentälle on kahden ratikkapysäkin verran, tai reippaasti kävellen noin 15-20min. 183 huoneinen, kolmen tähden ketjuhotelli oli vielä ulkoa hieman remontissa ja meidänkin huoneemme (nro 309) näkymää koristivat rakennustelineet. 

Saavuimme hotellille klo 11 aikaan ja aikaisesta saapumisesta olisimme joutuneet maksamaan ylimääräistä 15€/hlö, mutta ottaessamme ilmaisen Wyndham-ketjun kanta-asiakaskortin vältimme tämän maksun. Kanta-asiakkana tulisimme myös saamaan myöhemmistä majoituksista muita etuja, mutta se jää vielä nähtäväksi. Huone oli siisti ja tilava. Säilytystilaa oli vaikka kuinka ja kokovartalopeili yhdellä seinällä loi lisää tilavuuden tunnetta. Muita mukavuuksia huoneessa olivat tv, kirjoituspöytä kauniine tuolineen, vedenkeitin sekä tee ja pikakahvit. Wifi toimi hyvin ja liikennöidylle kadulle aukeavan ikkunan eteen sai laskettua pimentävän ja ääntä hiljentävän paneeliverhon. Huoneesta puutuvaa minibaaria korvasi hyvin käytävälla sijaiseva myyntiautomaatti, josta sai ostettua kohtuuhintaisia ja viilennettyjä virvokkeita sekä snackseja.

Hotellit_Bremen_13Tryp_Wyndham_1_Huone309.jpg

Hotellit_Bremen_14Tryp_Wyndham_2.jpg

Hotellit_Bremen_15Tryp_Wyndham_3.jpg

Tässä Tryp by Wyndhamin lentokenttähotellissa tuli nukuttua vain lyhyet yöunet, mutta joka tapauksessa tästä hotellista jäi minulle miellyttävämpi muistikuva kuin Atlantic lentokenttähotellista. Hotellissa on hissi ja loiva ramppi sisääntulossa, joten se sopii myös liikuntarajoitteisille. Remontoinnin myötä 24/h auki oleva vastaanotto oli myös uuden hohtoinen ja tyylikäs. Aamupalaa emme olleet huonetta varatessamme ottaneet, sillä tiesimme ettemme varhaisen lennon takia ehtisi sitä aamulla nauttia. Tätini oli myös tainnut saada jotain kanta-asiakas alennusta huonetta varatessaan, sillä maksoimme tuosta yhdestä yöstä vain 67€. 

Vakoilin seurasin Instagramista tässä hiljattain myös Mun elämä, milloin siitä tuli näin (ihana) -blogin Emmin taannoista perhematkaa Bremeniin ja huomasin hänen majoittuneen Prizeotel -ketjun Desingbudjet hotellissa, jota olen useasti myös harkinnut. 

Tästä tuli aikamoinen kilometripostaus, onnittelut tänne loppuun asti jaksaneille. Toivottavasti näistä muisteluista on hyötyä teille nyt ja tulevaisuudessa.

 

Oikein mukavia öitä valitsemanne hotellin lakanoissa siis!

 

Kommentit (2)
  1. Maarit Johanna
    27.10.2014, 14:25

    En kyllä ymmärrä kokolattiamattoja hotelleissa. Ne on jotekin todella ällöttäviä enkä haluaisi edes paljain jaloin astella. Ramadassa olen yöpynyt kerran ja oli melko perus. Ei mitenkään erikoinen. Kirjoittelen itsekin parhaillaan hotellipostausta kun on yöpymisiä tullut täällä Islannissa jo sen verran että voi hyvinkin laittaa arvosteluja eetteriin. 🙂 Ihanasti nuo tyynyt tuossa yhdessä kuvassa!

    1. Samaa mieltä oon noista kokolattiamatoista, ällöjä. Ymmärrän ne kyllä tavallaan esimerkiksi hotellien käytävillä, ei kuulu askelten kopina, mutta huoneissa tosi epäkäytännöllisiä: lika ei lähde millään ja allergiset saavat niistä oireita, jne.

      Islannin hotelliarvostelut kyllä kiinnostaa. Haaveena olisi joskus tehdä matka Kanadaan välilaskulla Islantiin, niin että ehtisi Blue Lagooniin pulikoimaan. Käytiin mieheni kanssa huhtikuussa 2011 Reykjavikissa ja yövyttiin neljä yötä. Islannissa kyllä viettäisin aikaa enemmänkin, mutta stopoverkin kelpaa paremman puutteessa 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *