Ihana Islanti, vielä kerran

Islanti_1.jpg

Voi hitsi, tästä reissusta on jo tooosi pitkä aika. Kolme ja puoli vuotta jos tarkkoja ollaan. Olen tainnut ainakin vanhan blogini puolella tätä matkaa muistella kerran jos toisen. Mutta kerrataan nyt vielä kerran tällä palstalla, sillä nämä maantantaiset matkamuistelot ovat mitä parhaimpia paikkoja hieman palauttaa mieleen menneitä matkoja. Muistot tältä retkeltä tuntuvat yhä tuoreilta ja muistin tueksi matkakertomuksenkin lukaisin juuri lauantaina retkivihkosta, kun mieheni kanssa vietettiin koti-iltaa teemalla: Islanti.

Tehtiin tosiaan keväällä 2011 pikavisiitti Islantiin, tarkemmin oikeastaan Reykjavikiin. Lähdettiin matkaan maanantaina aamupäivästä ja jo perjantaina palattiin iltasella kotiin. Oltiin otettu lennot + hotelli paketti SuperSaverilta. Lennettiin näppärästi IcelandAirilla Helsingistä suoraan Reykjavikiin ja majoituttiin Metropolitan Hotelliin. Pää pilvissä -blogin Maarit juuri kirjoitteli hotelliarvostelunsa kyseisestä hotellista, eikä minulla oikeastaan ole siihen mitään lisättävää. Sijainti hyvä, hinta halpa, mutta kaikki muu kuten palvelu ja siisteys olikin sitten niin ja näin…

 

Islanti_2.jpg

Islanti_3.jpg

Islanti_4.jpg

Koska aikamme kohteessa oli rajallinen, olimme suunnitelleet aika tarkkaan mitä ja milloin siellä teemme. Olimme ennakkoon varanneet (sekä maksaneet) lentokenttäkuljetukset sekä kolmen retken paketin Netbus -nimisestä yrityksestä. Homma toimi meillä tosi hyvin, joten suosittelen sitä kyllä lämpimästi.

Saavuttuamme lentokentälle oli bussi siellä ajallaan meitä vastassa ja vei hotellille. Seuraavana päivänä vuorossa oli Kultaisen kolmion kiertäminen pienryhmässä englanninkielisen oppaan johdolla. Tämäkin retki tehtiin sovitun aikataulun mukaisesti, opas oli mukava ja pätevä, ei siis mitään valitettavaa – vaihteleville keleille kun kukaan ei mitään voi. Valitettavasti kolmannen matkapäivän Whale watching -retki peruuntui, huonon sään takia, mutta meille palautettiin siitä maksu takaisin. Jäipähän aikaa kierrellä enemmän ympäri Reykjavikia. Neljännelle päivälle oli luvassa retki Blue Lagoonin uiskentelemaan. Soittamalla saimme siirrettyä varaamamme retkiajan aikaisemmaksi, ja taas kyyti tuli ajallaan meitä noutamaan. Kävipä vielä niin, että meiltä unohtui pokkarikameramme bussiin tuolloin. Noh, soitimme asiasta yritykseen ja seuraavana aamuna kun bussi tuli noutamaan meitä lentokentälle, niin kameramme odotteli meitä kuskilla 🙂 

 

Islanti_5.jpg

Islanti_6.jpg

Retkien lisäksi olimme selvittäneet etukäteen myös aikalailla ravintoloiden tarjontaa ja suosituksia. Ensimmäisenä iltana suuntasimme satama-alueella sijaitsevaan  Sjavabarinn ravintolaan maistelemaan kehuttua kermaista kalakeittoa. Se oli ehdottomasti kaikkien kehujen arvoinen!

 

Islanti_7.jpg

Myös Islenski Barinn ravintola osoittautui kehujensa arvoiseksi. Siellä söimme illalliseksi kalamuhennosta sekä lampaan potkaa. Alkupaloina maistelimme paikallisia erikoisuuksia lasipurkeista tarjoiltuna. Juurikin tuota kalamuhennosta valmistimme nyt kotona, kun tätä matkaamme muistelimme lauantai-iltana. Täytyykin muistaa myöhemmin jakaa ohje torstain tipsinä, sillä tuon kalamuhennoksen valmistus on aika helppoa ja ainekset edullisimmasta päästä.

Islanti_8.jpg

Islanti_9.jpg

Islanti_10.jpg

Matkaoppaista olimme lukeneet, että juuri tämä nakkikioski on todella suosittu. Ja huhut pitivät paikkansa. Kioskin edessä oli aina asiakkaita jonossa hodaria odottamassa. Mekin kävimme sieltä kuumat koirat ostamassa ja hyviltä maistuivat. Toinen kovin kehuttu ja suosittu paikka, jossa kävimme oli Sea Baron ravintola. Siitä ei valitettavasti julkaisukelpoisia otoksia löytynyt, mutta huumaavan hyvää hummerikeittoa siellä nautimme isoista kupposista.

Islanti_11.jpg

Peruuntuneen valasretken johdosta meillä jäi reilusti aikaa muun muassa nauttia rauhallinen lounas suositussa Fish Market ravintolassa. Paikka on muuten aikas hintava, mutta lounaat ovat hinnoiteltu kohtuudella. Menua koristi kuivattu kalannahka ja sisustus oli ravintolassa kaikkinen bambunoksineen eksoottinen. Teriyakilohi tarjoiltiin näyttävästi tuoheen kääräistynä. Huippu hyvää ja lounasaikaan hinta ei kirpaise niin paljon.

Viimeisenä iltana illallistimme suositussa Vegamot ravintolassa, kuvat unohtuivat tuolloin ottaa mutta pitää silti kehaista, että ruoka oli hyvää ja ravintola oli ääriään myöten täynnä, joten moni muukin siellä viihtyi.

Islanti_12.jpg

Islanti_13.jpg

Islanti_14.jpg

Ja nyt vielä paras muisto koko matkalta: elämäni paras pala porkkanakakkua! Mokka nimisessä kahvilassa poikettiin iltapäiväkahveilla eräänä päivä. Samalla pidettiin hetken aikaa sadetta, räntäsadetta. Kahvila oli tunnelmallinen vanhoine kuluneine pöytineen ja tuoleineen. Palvelu oli iloista, kahvit maistuivat ja tuo kakku oli pala taivasta! 

 

Islanti_15.jpg

 

Ihastuin Islantiin tuon lyhyen matkamme aikana kyllä syvästi, sinne on vielä joskus päästävä uudelleen ja paremmalla ajalla. Kaunis luonto on kuin tehty seikkailuille ja vielä moni paikallinen herkku jäi maistamatta. Niin ja ne suklaalla kuorrutettut lakritsitoffeenamit, aijai miten hyviä ne olivat. Kuvitelkaa hopeatoffeeta pieninä palluroina, ja suklaalla kuorrutettuna. Hyvää!

 

Onko kukaan muu ihastunut Islantiin?

 

Kommentit (2)
  1. En ole ikinä käynyt, mutta Islanti on ollut itselleni aina jotenkin mystinen ja mielenkiintoinen paikka, jossa haluaisin ehdottomasti vielä joskus käydä.

    1. Mystinen sana kyllä mielestäni kuvaa hyvin Islantia! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *