Mookata, ravintola jossa pitää vähän itsekin kokata

Mookata_1.jpg

Tämä, kuten moni kesäviikonloppu, meni kotosalla grillatessa. Ulkoruokintakiintiö tuli aikalailla täyteen keväisellä Singaporen matkalla, vaikkakin hyvällä tapaa. Reissussa maistelluista annoksista kun on kiva saada inspiraatiota kotikokkailuun. En tiedä lähtikö tämä meidän grillausintoilu Singaporessa Mookata -nimisessä ravintolassa vietetystä illasta, mutta niin voisi kuvitella.

Mookatassa ruokailija nimittäin kokkaa itse annoksena pienellä hiiligrillillä. Haluttiin maistella mahdollisimman montaa makua joten päädyttiin meat lovers platteriin. Lisäksi otettiin vielä parit katkaravutkin.

Mookata_2.jpg

Mookata_3.jpg

Mookatassa grillaus toimii niin, että aloitetaan ’voitelemalla’ grilli silavalla. Näin vältytään pohjaan palamisilta. Grillin reunalla porisee lihaliemi jossa voi kiehauttaa sellaiset lihan kimpaleet joille keittäminen sopii paremmin kuin paistaminen. Myös nuudelit voi tuossa liemessä keittää.

 

Mookata_4.jpg

Tällainen ruokailu, jossa pitää vähän itsekin puuhastella, on mielestäni hauska keksintö. Homma toimii hyvin pienellä porukalla, varsinkin kun kommelluksilta ei voi välttyä. Voitte kuvitella kuinka haastavaa on asetella puikoilla lihanpaloja kuperalle grillille. Hyvä puoli tuossa pikkugrillissä on sekin ettei tule syötyä hotkimalla kun kypsymään saa mahtumaan vain muutaman lihan kimpaleen kerrallaan.

 

Mookata_5.jpg

Mookata_6.jpg

Kotioloissa tällaisen grillauksen toteutus taitaa olla käryjen takia täysin mahdotonta vai onko teillä, kuten Mookatassa, ilmastointipömpeli ruokapöydän päällä?

Mookata_7.jpg

Yksi asia on muuten grillauksessa universaalia, nimittäin olut ruokajuomana…

 

 

Näistä Singaporen ruokamuisteloista olen kirjoitellut jo aiemmin:

 

http://www.lily.fi/blogit/packing-peanuts/curryjen-aatelia-banana-leaf-apolo

Din Tai Fung ja ne kuuluisat dumplingsit

East Coast Lagoonin food village

http://cheaphonesty.blogspot.fi/2013/05/sunday-vintage-champagne-brunch-at-ritz.html

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *