Torstain tipsi: Espanjalainen romescokastike

Paprikamajoneesi_1.jpg

Viikonlopuksi on luvattu lämmintä ja aurinkoista kelia. Nyt viimeistään on siis aika aukaista grillikausi. Me grillattiin ekan kerran tänä vuonna jo maaliskuussa pipot päässä tosin…

Tämän torstain tipsinä on kylmänä tarjoiltava paprikasoosi jolla kruunaat grillaamasi burgerit tai kanafileet. Reseptin löysin viime keväänä Kodin Kuvalehden grillikesä -numerosta. Teimme kastiketta yhden kerran ja sen jälkeen emme olekaan enää muita sooseja suostuneet burgereiden kanssa syömään.

Romescokastikkeen teko ei ole monimutkaista, mutta pientä vaivaa joutuu tämän soosin eteen näkemään. Huom. pientä vaivaa, ei mitään ylitsepääsemätöntä kuitenkaan. Oleellisin vinkki on se, että kastike kannattaa tehdä etukäteen valmiiksi maustumaan, eikä alkaa valmistaa sitä silloin kun kaiken pitäisi jo olla valmista.

 

Paprikamajoneesi_2.jpg

Espanjaiseen romescokastikkeeseen

tarvitset:

  • 3 punaista paprikaa
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 1tl tabascoa (Texas Pete on parempaa…)
  • suolaa

 

Aloita grillaamalla kokonaiset paprikat joko kuumassa grillissä tai uunissa grillivastusten alla. Kääntele paprikoita grillauksen aikana. Mustunut kuori kuuluu asiaan. Siirrä kypsyneet paprikat isoon kulhoon (tai muovipussiin). Sulje kulho tiiviisti kelmulla ja jätä paprikat höyrystymään ja jäähtymään kaikessa rauhassa.

Nyt seuraa se ”vaikein” tai oikeastaan likaisin osuus: Ota jäähtyneet paprikat kulhosta, poista niistä siemenkodat sekä siemenet ja sormin revi hiiltynyt kuori pois. Laita paprikoiden liha, majoneesi, tabasco (tai Texas Pete) sekä 1-2 tl suolaa monitoimikoneeseen tai sauvasekoittimen mentävään kannuun. Aja ainekset tasaiseksi massaksi ja maista ovatko tulisuus ja suolan määrä sopivat. Säilytä jääkaapissa.

Käytä romescokastiketta maustamaan meheviä burgereita, grillattuja kanafileita tai halloumijuustoa.

 

Paprikamajoneesi_3.jpg

Paprikamajoneesi_4.jpg

Kastiketta tulee aika reilu määrä. Se ei säily ikuisesti, noin viikon verran meillä on ainakin kestänyt ennen kuin soosi on pois syöty. Olenpa sitä käyttänyt salaatinkin kastikkeena ja sipaissut eväsleipien väliin.

 

Paprikamajoneesi_5.jpg

Jos haluaa tehdä burgereihin kaiken alusta, löytyy Suvi sur le vif -blogista hyvät reseptit rosmariinisiin briossi-sämpylöihin sekä chorizolla maustettuihin jauhelihapihveihin. Omnooomm Omnooomm!

 

Maukasta viikonloppua!

 

 

Koti Ruoka ja juoma

Loppu hyvin, kaikki hyvin

 

Parsaa_Trattoria_2.jpg

Kuten edellisessä postauksessa tuli vuodatettua, alkuviikko sujui osaltani todella tahmeasti ja oli täynnä vastoinkäymisiä. Perjantaina asiat rupesivat pikkuhiljaa paranemaan. Kävin heti aamusta kampaajalla. Vaikka hiuksiani ei paljoa leikattukaan, ero alkuviikon minällä ja kampaamokäynnin jälkeisellä minällä oli valtava. Pienestä hemmottelusta oli iso ilo.

Tunnetusti myös hyvä ruoka saa minut hyvälle tuulelle. Kampaajalta päästyäni kipitinkin suoraan vastikään keskustorin nurkalle avattuun Bar Burritoon lounaalle. Kaikki kehut, joita olin tuosta ravintolasta lukenut, pitivät enemmän kuin paikkansa. Nautin elämäni parhaan burriton. Hieman harmitti että olin siitä menossa suoraan töihin, muuten olisin huuhtonut ihanat korianterin ja bbq häränposken maut olusella alas… Ensi kerralla sitten.

Nämä kuvat ovatkin jo sitten lauantailta, jolloin vietimme laatuaikaa mieheni kanssa. Kävimme testaamassa Trattorian parsaviikkoja aikaisen lounaan merkeissä. 

Parsaa_Trattoria_1.jpg

 

Parsaa_Trattoria_3.jpg

Parsaa_Trattoria_4.jpg

Trattoriassa olen käynyt vain kerran aiemmin ja siitäkin on jo pari vuotta aikaa. Silloin elettiin syksyä ja muistan, että syömämme pizzat olivat loistavat, mutta valaistus todella hämyinen. Nyt meidät istutettiin ikkunan ääreen ja sillä paikalla olikin varsin valoisaa. Ravintolan sisustus viehätti kovasti ja inspiroiduin tuosta pullonkorkkeja sisältävästä kehyksestä. Sellainen on itsekin tehtävä. Meillä on kulhollinen skumppakorkkeja tyhjänpanttina kaapissa. Niistä tuollaisen taulun tekisi helposti. Kunhan vain ensin löydän jostain tarpeeksi syvät kehykset.

 

Parsaa_Trattoria_5.jpg

Sisustuksen lisäksi ruokakin ihastutti. Ruoka-annoksiamme odotellessamme saimme dippailla tuoretta focaccia-leipää balsamico-oliiviöljyseokseen. Niin hyvää! Viinitkin olivat oikein osuvat valitsemiimme annoksiin. 

 

Parsaa_Trattoria_6.jpg

Valitsin jälleen ankka-annoksen. Ankka on niin suosikkiani ja sitä tulee silloin tällöin kotonakin tehtyä, mutta kaikkein parhaimmalta se maistuu ravintolapöydän ääressä. Vaihdoin annokseni lisukkeen, mascarponemuhennetun parsan kuha-annoksen lisukkeeseen, joka oli parsaa ja paahdettua voihollandaisekastiketta. Tuo kastike oli syntisen hyvää. Teki mieli lipaista lautanen puhtaaksi…

 

Parsaa_Trattoria_7.jpg

Mieheni puolestaan nautti parsarisotosta jonka kruunasi parmankinkkuun kääräistyt grillattut parsat. Parsaa siis kerrakseen.

parsaa_trattoria_8.jpg

Vatsat parsaa pullollaan menimme vielä iltapäivän näytökseen katsomaan Yves Saint Laurent elokuvan. Se oli ihan hyvä jatkumo edellisenä iltana katsomallemme Coco Avant Chanel elokuvalle. 

Kaiken kaikkiaan ihan kiva maku jäi tästä viikosta, vaikka alku oli mikä oli. Ensi viikolla ehkä vähän paremmin?

 

Minulla on muuten tältä keväältä parit ravintolajuttuset jääneet julkaisematta. Kiinnostaako teitä kuulla Berthasta tai Tillikasta?

 

 

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Ajattelin tänään