Sopivasti kallellaan

Viskilasit_1.jpg

 

Olen lähes koko ikäni asunut kerrostalossa. Useimmiten aina vielä neljännessä kerroksessa. Tämä on aina ollut täyttä sattumaa, mutta niin on sattunut neljä kertaa. Puolitoista vuotta sitten muutimme mieheni kanssa maan tasalle omakotitaloon. Työkaverini totesi muutostamme, että tiesit kai että omakotiasujalla on sitten aina jotakin puuhaa työn alla. En tiennyt, mutta tämä asia kyllä selvisi minulle varsin nopeasti.

Pienessäkin pihassa on ollut yllättävän paljon hoidettavaa. Varsinkin kun ”pääpuutarhuri” teloo jalkansa syksyllä niin, että kaikki haravoinnit ja talviteloille laittamiset jäävät assistentin asiaksi… Talvella, kun pihan ja puskien hoitoon ei ole tarvinnut uhrata aikaa tai ajatuksia, on työvuorossa ollut kodin sisustus. Jokin aika sitten järjestimme olohuoneemme uuteen uskoon. Siitä kerroin hieman täällä.

Nyt hihat ovat heiluneet työhuoneen puolella. Tuo huone tunnetaan meillä myös nimellä sikarihuone siitä syystä, että tuosta tummaseinäisestä nurkkauksesta piti alunperin tulla meidän toinen olohuoneemme. Sellainen paikka jossa hämyisessä valossa kuunnellaan musiikkia, pelaillaan, jutustellaan tai muuten vaan vietetaan laatuaikaa yhdessä…

 

Viskilasit_2.jpg

Viskilasit_3.jpg

 

Noh, kuten näistä kuvistakin tulee selväksi, nyt tuo huone on saamassa jälleen uuden nimen: viskihuone. Sisustuksen uudistuksessa sohvan seuraksi hommattiin lisää hyllyköitä sekä työpöytä. Jossain vaiheessa hyllylle ilmestyi muutama pullo viskiä. Sopivat kuulemma sisustukseen… ja siitähän se ajatus sitten lähti. Seuraavaksi piti hankkia näille juomille asiaan kuuluvat lasit kavereiksi. Sagaformin pohjasta kuperat lasit tuntuivat osuvalta valinnalta. Ne olivat sopivasti kallellaan.

 

Viskilasit_4.jpg

 

Minäkin alan olla jo jossain määrin kallellaan tähän maan tasalla asumiseen ja siihen, että aina on jotain puuhaa to-do -listalla tehtävänä. Enpä ainakaan voi valittaa, että pääsisin pitkästymään. Jos jotain olen oppinut viimeisten 18kk aikana on se, että helpommalla pääsee kun ei liikaa stressaa tekemistä odottavista asioista, vaan tarttuu niihin yksi kerrallaan. 

Meidän seuraava kodin sisustuksen uudistuskin on jo melkein valmis. Juuri sopivasti ennen kevättä ja pihahommien aloittelua. 

 

Koti Sisustus

Torstain tipsi: Passionhedelmä-pannacotta

Passionhedelmapannacotta_1.jpg

Ulkona paistaa aurinko, miksei siis sisälläkin.

Tämä hedelmäinen herkku on todella helppo valmistaa ja se sopii hyvin jälkiruuaksi, välipalaksi tai vaikka viikonloppubrunsilla tarjottavaksi.

 

Tarvitset:

  • 5 dl maitoa (käytin täysmaitoa, kermakin käy – rasvattomalla maidolla lopputulos on väriltään lasimainen)
  • 1 dl hyytelösokeri Multia (Dan Sukker)
  • 2 passionhedelmää
  • 3/4 dl mehua (verigreipppimehua löytyi kaapista, appelsiinikin tai ananas sopisi hyvin)
  • 1-2 liivatelehteä (käytin kaksi, mutta yksikin kyllä olisi riittänyt)

 

Passionhedelmapannacotta_2.jpg

Pannacotan valmistin hyytelösokeri Multin paketin kyljestä löytyvällä ohjeella.

Laitoin kattilaan 5dl maitoa ja 1dl tuota Multisokeria. Kiehautin seosta puolen minutin ajan. Sitten siirsin nesteen neljään kahvikuppiin niin että kupit tulivat puolilleen nesteestä. Seuraavaksi siirsin kupit jääkaappiin jotta pannacotta hyytyisi.

Parin tunnin päästä laitoin liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen likoamaan, kaiversin passionhedelmistä sisukset kulhoon, lämmitin mikrossa pienen määrän tuoremehua kuumaksi (3/4 dl) ja sulatin tähän mehuun liottamani liivatelehdet. Kaadoin mehun passionhedelmämassan joukkoon ja sekoitin nopeasti. Sitten lusikoin varovasti tätä passionhedelmämassaa hyytyneen pannacotan päälle ja laitoin lopuksi pannacottakupposet takaisin jääkaappiin jotta tämä passionhedelmäkerroskin vielä hyytyisi.

 

Passionhedelmapannacotta_3.jpg

 

Aiemmin olen valmistanut tätä pannacottaa kirkkaisiin juomalaseihin ja lopputulos mielestäni näyttää lasissa tarjoiltuna hieman raikkaammalta, mutta tällä kertaa kävi näin. 

Valmiin passionhedelmä-pannacotan päälle sopii vielä pilkkoa tuoreita hedelmiä pieniksi paloiksi ennen tarjoilua… tai ripotella valkosuklaarouhetta… tai…

 

Koti Ruoka ja juoma