Curryjen aatelia, The Banana Leaf Apolo

Apollo_1.jpg

Apollo_2.jpg

Viime viikon possuttelun jälkeen olen yrittänyt tällä viikolla syödä kevyemmin. Bad idea! Olen ollut vain entistä nälkäisempi ja nälästä johtuen kiukkuisempi. Mitä tästä pitäisi oppia? Kaikki toppuuttelut ovat itsensä huiputusta ja saavat vaan voimaan huonommin.

 

Olenkin parina iltana nälissäni haaveillut Apolon (Lyhenne ravintolan nimestä The Banana Leaf Apolo) butter chickenistä. Kuola valuu suusta ihan vaan kun ajattelen tuota herkullista annosta. Sitä olemme tainneet jokaisella kolmella Singaporen reissulla tuolla Apolossa syödä. Vuosi sitten poikkesimme syömään ravintolan toisessa toimipaikassa joka oli ok, mutta tämä 54 Race Course Roadilla Little Indiassa sijaitseva Apolo on SE oikea, perinteinen ja paras. Ja se heidän Butter chickeninsä on vaan niiiin hyvää.

Itse ravintola on siis jo aikamoinen legenda. Se on ollut pystyssä reilut kolmekymmentä vuotta ja on erityisen kuuluisa kalanpääcurrystaan. Satuinpa kerran tv:n ääreen sellaisella hetkellä jolloin esitettiin jakso Anthony Bourdainin 24h Layover sarjaa, jossa Tony poikkesi Singaporessa ollessaan juurikin tähän ravintolaan ja istui muuten ihan samalla paikalla missä mekin olemme istuneet. Jos Tony tykkää paikasta ja sen ruuasta, niin se ei voi olla huono!

Toukokuussa huomasimme, että vaikka Apolo on jo ravintolana päässyt kolkuttelemaan ikämiessarjaa, sitä ei voi millään kutsua vanhanaikaiseksi. Asiakkaat saavat nimittäin nykyään itse selata Ipadilla menua ja näppäillä siihen keittiöön menevän tilauksensa. Oltiin hetki ihan hoomoilasena, että mihin valikkoon ne meidän suosikki herkut oikein jemmattu, mutta löytyihän ne ja saatiin tilaus sisään.

 

Apollo_3.jpg

Apollo_4.jpg

Toinen Apolon uudistus Ipadien lisäksi oli lautaset. Joo, kuulostaa lupaavalta, mutta tähän asti ruoka oli aina tarjoiltu pöydälle asetetuille banaaninlehdille. Se oli ollut perinne! Nyt banaaninlehdet olivat saaneet alleen lautaset. Tämä toki helpottaa siivousta ja yleistä hygieniaa varmasti paljon, mutta mutta…

 

Apollo_5.jpg

Apollo_6.jpg

Onneksi ruoka oli yhtä hyvää kuin aina ennenkin! Butter chickeniä on tuossa oikeanpuoleisimmassa kipossa, nam.

 

Apollo_7.jpg

Helppo hymyillä kun on pöytä täynnä hyvää ruokaa.

Ai niin, on siis oleellista syödä ravintolan ulkoterassilla. Sisällä ilmastointi pelaa sen verran hyvin että rupeaa paleltamaan. Ulkona +30 asteessa on paljon autenttisempaa syödä hieman hikoillen. Johtui se hikoilu sitten siitä lämpötilasta tai tulisista mausteista 😉

 

Jos reissaatte Singaporeen, älkää missatko käyntiä Little Indiassa ja Apolossa!

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Kesäkeittiöstä päivää!

Sitä luulisi että juhannuksen kolmen päivän grillailun jälkeen ei enää hetkeen tekisi mieli mitään ruokaa

Näin luulin minäkin, mutta kameran muistikortilta paljastui aivan toinen totuus syömisistäni juhannusta seuranneelta viikolta. APUA!

Kesaruokaa_1.jpg

Sadepäivänä raakamakkaroita ei sitten grillattukaan vaan ne pistettiin pannulla uuteen uskoon ja lopputuloksena oli maukas makkarakastike.

 

Kesaruokaa_2.jpg

Jotain makeaa.

Jossain välissä viikkoa testasin ”kohuttua” kahden aineksen banaanilettuohjetta. Tiedättehän kuinka vaikeaa on saada niistä ensimmäisistä lätyistä onnistuneita? Pieleen ne menivät minullakin. Usko loppui ja lisäsin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja lettutaikinaan ja johan alkoi sujua.

 

Kesaruokaa_3.jpg

Paistettua bataattia fetalla ja korianterisalsalla. Alkuperäisen reseptin mukaan bataatti olisi kuulunut kypsentää grillissä. Minun tuurillani jälleen satoi ja lykkäsin bataatit uuniin. Hyvää tuli näinkin. 

 

Kesaruokaa_4.jpg

Perjantaina sitten vihdoin paistoi ja päästiin jälleen grillin ääreen. Pihviperjantaita ei voita kun pizzaperjantai…

Itsetehty timjamivoi maistui uusien perunoiden kanssa ja sopi myös ulkofilepihvillekin.

 

Kesaruokaa_5.jpg

Viikon kruunasi raparperipiirakka jota hieman pilkottaa tuolta mansikoiden ja jäätelön alta, kröhm.

 

Ja jos tässä ei vielä ollut tarpeeksi aineksia ”terveelliseen ruokaympyrään” niin kun oikein muistelen tulee mieleen, että poikettiinhan sitä viikolla vielä Napolissa pizzalla ja lauantaina Inezissä

 

tapas_2.jpg

Onneksi tämä viikko starttasi raikkaalla gazpacholla. Pienelle kevennykselle taitaa olla tarvetta näiden mässyjen jälkeen…

 

Mitä teidän kesäkeittiössä on viimeksi kokattu?

Koti Ruoka ja juoma