Din Tai Fung ja ne kuuluisat dumplingsit

DinTai_1.jpg

DinTai_2.jpg

Vettä ja elämää lasin takana -postuksessa kerroin Singaporen Underwater world -nimisestä isosta akvaariosta. Meidän tuli tietenkin nälkä kierreltyämme usean tunnin ajan ihmettelemässä kaikkia niitä akvaarion kaloja ja eliöitä. Kalaa ei kuitenkaan suoranaisesti tehnyt mieli, vaikka kaikenlaisia ’fish of the day’ vitsejä heitettiinkin tankkien asukkeja katsellessa. 

Onneksemme taiwanilaisen Din Tai Fung -ketjun yksi uusimmista ravintoloista sijaitsi sopivasti siinä aivan Underwater worldin vieressä ja pääsimme herkuttelemaan dumplingseilla ja parilla muullakin annoksella.

 

DinTai_3.jpg

Possua makeassa marinadissa, nam!

 

DinTai_4.jpg

Katkarapu”kakkua” uppopaistettuna, nam tämäkin.

 

DinTai_5.jpg

Yksi ehdoton suosikkini, pinaattitäytteiset uppopaistet nyytit.

 

DinTai_6.jpg

Din Tai Fung on kuuluisa siitä kuinka tasalaatuisia heidän dumplingsinsa ovat. Tässä kokit työskentelevät suoja-asuissaan lasin takana kuumassa ja kosteassa keittiössa äärimmäisen tarkkoina.

Jokainen dumplingtaikinan pala punnitaan 20,8-21,2 grammaiseksi ennen kuin se kaulitaan, täytetään, rypytytään 18 vekkiseksi ja lopulta kypsennetään höyryssä.

 

DinTai_7.jpg

DinTai_8.jpg

DinTai_9.jpg

Dumplingnautinto viimeistellään vielä muutamalla ohuella ’siivulla’ etikassa kostutttua inkivääriraastetta. Ja sitten nyytti nopeasti kohti avoimena odottavaa suuta.

 

Voi koskakohan sitä taas pääsen dumplingseja nauttimaan?

Noh, siihen asti ei auta kuin kuolata näitä kuvia katsellessa…

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat

Kivasti keskikesällä

Keskikesa_1.jpg

Nyt se on sitten ylitetty jälleen, keskikesä. Tästä eteenpäin ne päivät vain lyhenevät, tulee pimeätä ja kylmää, talvi ja joulu…

Tai, ei nyt kai ihan vielä sentään? 

 

Meillä juhannusta juhlisteltiin mojitoja valmistamalla, makkaraa syömällä, lettuja paistamalla, erilaisia pelejä pelailemalla ja muuten vaan rennosti oleilemalla. Kelit olivat mitä mahtavimmat. Aurinko lämmitti sen verran että minun piti kaivaa vaatekaapin syövereistä virallinen kesäpaitanikin käyttöön. Loppujen lopuksi sekin osoittautui liian lämpimäksi…

Keskikesa_2.jpg

Keskikesa_3.jpg

Keskikesa_4.jpg

Pari vuotta sitten valmistettiin itse ribsejä ekan kerran. Kastiketta keiteltäessä lipaisin lusikkaa ja tiesin että nyt tulee hyvää. Niin tuli, eikä reseptistä ole poikettu sen koommin. Nämäkin ribsit katosivat kahden nälkäisen kitusiin todella nopeasti. Kypsennys epäsuoralla lämmöllä kun kestää lähemmäs kaksi tuntia. Siinä ajassa ehtii kulkaas tulla nälkä!

 

Keskikesa_5.jpg

Keskikesa_6.jpg

 

Keskikesa_7.jpg

Keskikesa_8.jpg

Sen mitä nuorena oppii niin vanhana taitaa?

Pihapeleissä en pärjännyt ollenkaan. Kilpailuhenkinen kun olen niin piti päästä pätemään ja pyytää tekemään perässä…

 

 

Suhteet Ruoka ja juoma Sisustus Oma elämä