Uutta, vanhaa ja sitä samaa

 

portfolio_lily_kuva.jpg

 

Eeru tässä hei!

Pitkän pohdinnan jälkeen päätin siirtyä tänne Lilyn puolelle. Täällä kun tuntuu olevan sen verran mukavaa porukkaa koolla.

Bloggerissa Cheap Honesty -blogia pidin jo melkein kaksi vuotta. Halu kokeilla jotain uutta, mutta säilyttää jotain vanhaa toteutuu tässä pikkuhiljaa kun totuttelen näihin Lilyn kuvioihin. 

Uutta on blogini nimi: Packing peanuts. En lähde sitä sen enempää suomentelemaan tai syvemmin selittelemään, kun että matkustelu ja ruoka (lue: varsinkin pähkinät) ovat lähellä sydäntäni 😉

Siitä päästäänkin tulevaan sisältöön. No, se tulee olemaan pitkälti samaa sillisalaattia kuin tuossa ”vanhassa” blogissani, mutta Packing peanuts -blogissa ajatuksenani olisi pääasiassa muistella parhaita paloja matkoilta, kertoa satunnaisista ulkoruokinnoista, jakaa testaamiani/tuunaamiani herkkureseptejä ja höpötellä kertomisen arvoisia arkisia kuulumisiani.

 

Eipä tässä muuta kuin tervetuloa mukaan Packing peanutsin matkaan kaikki uudet ja vanhat sekä tutut ja tuntemattomat lukijat!

 

 

Suhteet Oma elämä

East Coast Lagoonin food village

Yksi ehdoton ’ravintola’suosikkini Singaporessa on East Coast Lagoon. Tuo ulkoilma food court nimensä mukaisesti sijaitsee saaren itärannikolla. Metroasemaa ei valitettavasti ole niillä main joten paras keino päästä perille on ottaa taxi.

 

east_coast_lagoon_1.jpg

Perille päästyä kannattaa varata pöytä katoksen alta. Vettä kun Singaporessa tuppaa satamaan tuon tuostakin…

Seuraavaksi pitää jättää joku seuruesta tai nenäliinapaketti (niin kuin paikalliset usein tekevät) varaamaa paikkaa kun suuntaat valkkailemaan juomia ja ruokia ympäröivistä kojuista. Muista myös painaa mieleen tuon valitsemasi pöydän numero, jotta kojuista tilaamasi ruoka saapuu valmistuttuaan oikeaan osoitteeseen.

east_coast_lagoon_3.jpg

east_coast_lagoon_4.jpg

Valinnan vaikeus saattaa kojuilla iskeä… tarjolla kun on jos jonkinmoista juomaa sokeriruokomehusta olueen, niistä toinen toistaan eksoottisemmista ruokakojuista puhumattakaan.

east_coast_lagoon_5.jpg

east_coast_lagoon_6.jpg

 

east_coast_lagoon_7.jpg

east_coast_lagoon_8.jpg

 

east_coast_lagoon_10.jpg

 

Ai niin, varaa käteistä reippaasti mukaan! Muuten jäät nuolemaan näppejäsi. Ei sillä että hinnat olisivat korkeat tässä food courtissa vaan, että East Coast Lagoonissa usean kojun tapa on laskuttaa annoksista niiden saapuessa asiakkaan pöytään. On myös suotavaa jättää siivoajille 10-20 centin kolikolla maksu hotelli helpotuksen käytöstä.

Meidän pöytäämme saapui illan aikana muun muassa valikoima satay-tikkuja, paistettuja katkarapuja, kai-lania (joka tunnetaan myös gai-lanina tai kiinalaisena parsakaalina) sekä rauskua. Varsinkin nuo satay-tikut aavistuksen tulisella kastikkeella ovat mielestäni aivan parhaat juuri tuolla East Coast Lagoonissa. Monasti olen tikkuja muuallakin syönyt, mutta ne eivät ole olleet läheskään niin hyviä. 

Tämä food court on sen verran suosikkipaikkamme, että kävimme siellä viime reissulla jopa kahdesti: matkamme ensimmäisenä iltana sekä myös viimeisenä iltana. (Tämän jutun kuvat ovat ensimmäiseltä illalta)

east_coast_lagoon_11.jpg

east_coast_lagoon_13.jpg

east_coast_lagoon_12.jpg

east_coast_lagoon_14.jpg

 

Löytyykö sieltä muita satay-tikkujen ystäviä tai tuolla Singaporen East Coast Lagoonissa ruokailleita?

 

 

Uudet lukijat nyt varmaan ihmettelevät mitä, missä, ja kuinka minä oikein Singaporeen hyppäsin? Reissasimme mieheni kanssa tässä huhti-toukokuun vaihteessa melkein kolmen viikon visiitille Singaporeen tehden sieltä vielä pienen hyppäyksen Balille. Singaporeen tiemme vei jo kolmatta kertaa (aiemmat matkat syyskuussa 2008 ja huhtikuussa 2012). ”Sporessa” ravaamisellemme on ihan hyvä syy, sukulointi mieheni veljen luona nimittäin.

 

 

Koti Ruoka ja juoma Matkat