Pätkis-muffinssit suklaasydämellä

Minulle tuli eilen vastustamaton halu leipoa. Kaupasta mukaan tarttui Pätkis-pussi ja levy tummaa suklaata, joista ideoin muffinssireseptin. Hyviä tuli, mutta ensi kerralla korvaan osan jauhoista kaakaojauheella. Tämä resepti on muuten naurettavan helppo ja nopea, itselläni kului aikaa n. ½ tuntia+paistoaika.

dsc_0214.jpg

Rouhiessa on hyvä muistaa tarkistaa laatu. Useampaan kertaan.

Pätkis-muffinssit suklaasydämellä

3½ dl jauhoja

1 dl sokeria

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 kananmuna

½ dl rypsiöljyä

1½ dl maustamatonta jogurttia

maun mukaan Pätkistä

tummaa suklaata

dsc_0216.jpg

Itse käytän useimmiten silikonivuokia, joihin laitan vielä paperivuoat mukaan. Joskus jätän myös paperivuoat laittamatta, riippuu vähän, mihin tarkoitukseen muffinssit tulevat.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna ja rypsiöljy, sekä jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pieneksi rouhitut Pätkikset (joita siis aivan oman maun mukaan, mulla tais mennä n. 100 g). Laita muffinssivuokien pohjalle taikinaa ja paina sitten jokaiseen yksi pala tummaa suklaata keskelle. Peitä suklaa taikinalla.

dsc_0217.jpg

dsc_0218.jpg

Muista vahtia, ettei mahdollinen leipuriapulainen syö kaikkia aineksia. Ja muista tarkistaa myös suklaan laatu!

Paista 200 asteessa n. 15 min.

dsc_0222.jpg

Muista kuolata vahtia, ettei muffinssit pala pinnalta.

Anna jäähtyä hiukan (sisällä oleva suklaa on tolkuttoman kuumaa!). Nauti lämpimän juoman kera!

dsc_0223.jpg

Ps.Parhaimmillaan muffinssi on tuoreena ja lämpimänä, mutta mikäli muffinssit joutuvat odottamaan tarjoilua myöhempään, niitä kannattaa pyöräyttää miedolla lämmöllä mikrossa ennen tarjoilua.

Koti Ruoka ja juoma DIY