Dino-fanin unelmapäivä

Joku aika sitten olimme eräälle pienelle dinosaurus-intoilijalle selvisi, että dinosaurusten luurangoista on olemassa näyttelyitä. Lupasin perehtyä asiaan ja tutkia, missä luurankoja pääsisi katsomaan, mutta köh, saatoin unohtaa koko jutun. Kunnes sitten eräänä päivänä telkkarista tuli Katti Matikainen, joka oli vierailulla Luonnontieteellisessä museossa, tai tuttavallisemmin Luomuksessa. Erään pienen tyypin ilme oli aika näkemisen arvoinen, kun Matikainen ihmetteli dinon luita. Pikainen googlaus, enkä voinut reissusta enää perääntyä. Niinpä me eilen suunnattiin Helsinkiin koko perheen voimin.

DSC_0046.JPG

DSC_0020.JPG

DSC_0029.JPG

DSC_0037.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0101.JPG

DSC_0115.JPG

DSC_0166.JPG

Enkä todellakaan kadu. 4-vuotias jaksoi kiertää museon melko hyvin, vaikka olisi varmaan pitänyt mennä dinoja katsomaan heti ensimmäisenä; kierroksen alku kun meni hiukan hätäisesti dinoja innolla etsivältä tyypiltä. Mutta oli siellä dinojen lisäksi aika paljon muutakin nähtävää. Aikuisiin teki erityisen vaikutuksen aidonoloiset eläimet ja hienosti rakennetut lavasteet, 4-vuotias taas innostui erityisesti kivistä, joita pääsi koskemaan ja tutkimaan luupilla, sekä savannin yöstä, jossa hipihiljaa kuunneltiin sirkkojen siritystä ja ihmeteltiin tähtitaivasta. Mutta ne kaikki unohtuivat, kun astuimme dinosaurussaliin…

DSC_0049.JPG

DSC_0057.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0072.JPG

DSC_0124.JPG

Yksi vanhemmuuden ihanimpia asioita on nähdä lapsensa pohjattoman onnellisena ja dinosaurusten luurankojen näkeminen oli ehdottomasti yksi näistä hetkistä. Junamatka kotiin juteltiin giganotosauruksista ja iltapalapöydässä mietittiin, voiko meidän takapihalta löytyä dinosaurusten luita. Yöllä oli nähty dinounia ja jostain kumman syystä pitkän aikaa hyllyssä seisonut Dinojuna-dvd kiinnosti tänään taas entistä enemmän. Joten kyllä, Luomus ylitti odotuksemme ja vierailemme siellä varmasti toistekin!

Luonnontieteellinen museo löytyy osoitteesta Pohjoinen Rautatiekatu 3 (Eduskuntatalon takana)

Kesäkaudella (1.6.-31.8.) avoinna ti-ke ja pe-su klo 10-17, torstaisin klo 10-19 (kuukauden ensimmäisenä torstaina ilmainen sisäänpääsy klo 17-19!!)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *