Helppoja ja kauniita joulukortteja

Kerroin jo vuosi sitten, että meillä on tapana tehdä joulukortit itse. Itse tehtyjä kortteja on mukava vastaanottaa (vaikka kyllä mulle kaupasta ostetutkin kelpaavat, kunhan kortteja ylipäätään tulee), ja mikäpä sen parempaa puuhaa yhdessä lapsen kanssa kuin askartelu. Mä oon ”huono” leikkijä, enkä jaksa kovin kauaa mitään ”autot menis nyt kauppaan”-leikkejä, mutta askarrellen tai muuten käsillä tehden aika kuluu mukavasti lapsen kanssa. Nykyseltään lapsella on jo kärsivällisyyttäkin ja hän jaksaa odotella vuoroaan pitempään kuin kaksi sekuntia, joten saan tehdä valmisteluhommatkin melko rauhassa.

Viime vuonna lapsen kädenjälki näkyi kirjaimellisesti ja aihekin oli ”lapsellisempi”, tänä vuonna lopputulos olisi voinut olla ihan aikuisenkin yksin tekemä. Nämä kortit ovatkin helppoja, mutta kauniita, joten askartelusta näppylöitä saavakin pääsee hommasta nopeasti eroon. 😉 Lisäksi kortit ovat helposti toteutettavissa lapsen kanssa nopealla sarjatuotannolla.

Näihin ensimmäisiin tarvitset vain

kuviokartonkia

kuusen muotoisen sabluunan

akryylimaalia

palan pesusientä ja pyykkipojan

koristetähtiä

liimaa

Leikkaa sabluuna (jonka voi muuten hätätapauksessa tehdä myös ihan peruskartongista, jos ei satu olemaan kalvoja tai muuta soveltuvaa muovilirpaketta käsillä) ja korttipohjat valmiiksi. Aseta sabluuna korttipohjan päälle (jos haluat, että sabluuna pysyy paikallaan myös pienen lapsen käsissä, kiinnitä sabluuna pienillä sinitarroilla tai pidä itse tukevasti kiinni). Kiinnitä sienenpala pyykkipoikaan ja kasta sieni väriin. ”Tuputa” sabluunan kuvio korttipohjaan. Irrota sabluuna kortista ja jätä kortti kuivumaan samalla, kun teet muutkin kortit valmiiksi. Lopuksi kiinnitä koristeeksi tähtiä tms., kirjoita hyvänjouluntoivotukset tai mitä ikinä mieleesi nyt juolahtaakaan. 🙂

DSC_1446.JPG

DSC_1449.JPG

 

Seuraaviin kortteihinkaan ei juuri tarvitse luovuuttaan tuhlata ja nämäkin onnistuvat mainiosti jopa 1-2-vuotiaiden kanssa. Töissä käytimme nappeja pallojen tilalla, mutta koska en omista maagisen suurta nappikokoelmaa, enkä raaskinut ostaa jättipussia nappeja ihan vaan tätä varten, niin käytimme ihan vaan kuviokartonkia. Kauniita tuli silti.

Tarvitset siis vain

kuviokartonkeja

sakset

liimaa

tussin

Leikkaa kahdesta erilaisesta kuviokartongista suorakaiteen muotoiset palat, isompi n. 10x15cm, pienempi n. 8x12cm ja liimaa ne päällekkäin. Itse tykkäsin enemmän yhdistelmistä, joissa päällimmäinen kartonki on vaaleampisävyinen, jotta pallot erottuvat paremmin. Leikkaa erikokoisia palloja kartongista ja liimaa ne päällimmäisen kartongin päälle. Piirrä palloille narut. Lisää mahdolliset hyvänjouluntoivotukset jne.

DSC_1389.JPG

DSC_1391.JPG

DSC_1399.JPG

Helppoa ja melko vaivatonta, mutta kaunis lopputulos. Lapsi tykkäsi etenkin noista tuputus-hommista ja oli otettu, kun sai valita kortteihin tulevat kartongit. Vielä ehtii hyvin askartelemaan, postikortit kannattaa lähettää viim. 12.12. eli ensi perjantaina. (Lisätietoa joulunajan postituksista täältä.)

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *