Kauniit paperitähdet

Pahinta Nannaa

Sairaslomalla ollessa ehtii näköjään tekemään sellaista, mitä normaalin arkikiireen keskellä ei jaksaisi. Olen nimittäin tänään askarrellut ihania paperitähtiä ja lumihiutaleita ikkunoihin ja seinille. Koska edelleen sohvan nurkassa istuminen tuntuu ehdottomasti parhaalta vaihtoehdolta, ajattelin naputella ohjeet teillekin. Nettihän on näitä jo valmiiksi pullollaan, mutta täältä pesee siitä huolimatta. Näihin voi käyttää ihan tavallista yksiväristä paperia tai sitten esim. aikakauslehtien sivuja, kuten itse tein ohjekuvia varten. Äitini sai idean kokeilla lahjapaperia ja työkaverini kokeili ohuempaa kartonkiakin. Kartonkia oli jo hankalampi työstää, mutta kaunis siitäkin tuli pienen vaivannäön jälkeen.

 

Tarvikkeet:

paperia (kuviollista, yksiväristä, päätä itse)

sakset

teippiä ja/tai nitoja

lankaa

1. Leikkaa valitsemastasi paperista kuusi samankokoista neliötä.

2. Taittele neliöt ensin kolmioksi ja sitten vielä uudestaan pienemmäksi kolmioksi.

3. Leikkaa pitkän sivun suuntaisia lovia haluamasi määrä (itse olen leikannut paperin koosta riippuen 3-5, mielestäni yksivärisessä toimii useampi kuin kuviollisessa) aukinaiselta sivulta kiinni olevaa kohti. Jätä n. 1 cm vara suljetun reunan viereen.

4. Avaa takaisin neliöksi.

5. Taita kaksi keskimmäistä suikaletta kulmista yhteen ja kiinnitä teipillä tai nitojalla (omasta mielestäni tässä kohtaa parhaiten toimii teippi). Tämän jälkeen käännä paperi toisin päin ja kiinnitä seuraavat suikaleet yhteen, sitten taas paperi ympäri ja seuraavat, kunnes kaikki suikaleet on yhdistetty.

Toista vaiheet 3-5 kaikille kuudelle paperille.

6. Yhdistä kaksi "sakaraa" sivuista toisiinsa teipillä tai nitojalla (nyt olisi se nitoja paikallaan, mutta esim. allekirjoittaneelta oli niitit lopussa ja teipilläkin homma toimi). Lisää ketjuun kaikki muutkin sakarat.

7. Yhdistä sakarat keskeltä toisiinsa (tässä vaiheessa se nitoja olisi todellakin tarpeen, mutta onnistuu se teipilläkin, kun tarpeeksi näpertää). Liitä vielä reunimmaisten sakaroiden sivut yhteen...

8. ...ja tadaa! Nyt tähti on enää ripustamista vailla. :)

Oivallisia paikkoja ovat esim. ikkunat ja huoneen nurkat. Meillä on yksi aivan seinääkin vasten roikkumassa, mutta kauneimmillaan tähdet ovat, kun saavat roikkua vapaasti.

Tässä ikkunatähdessä on muuten tehty usempi leikkaus kolmiovaiheessa.

-----------------------------------------------------------------------------

Ikkunoitamme on päässyt koristamaan tähtien lisäksi myös perinteiset lumihiutaleet. Minulla on tapana leikellä hiutaleita joka vuosi, ovathan ne melko simppeleitä ja kauniita koristeita. Himo olisi opetella tekemään noita paperitähtiä useammanlaisiakin, mutta ehkä sitten ensi vuonna taas. Tällä hetkellä ikkunoista alkaa tila loppua, enkä ehkä viitsi alkaa niiden takia reikiäkään porailemaan joka katonnurkkaan. ;)

Kommentit

Kath

Ooi vau! Pitääpä kokeilla näpertää kans. En oo tainnu koskaan kokeilla :)

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Näistä tulee kyllä tosi kauniita, eli suosittelen. Ekan kerran jälkeen ovat vielä helppoja tehdäkin ja matskuja löytyy aina. :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Vau! Mä oon miettinytkin että miten näitä tehdään, kun olen hukannut ohjeen jonnekin. Kiitos!

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Jesh, tosi kivaa, että ohjeista oli hyötyä! :)

Kommentoi