Pulkkamäessä Kulomäessä

Pahinta Nannaa

 

Tänään tuuli jäätävästi. Kävin aikaisemmin päivällä kaupungilla ja ajelemassa (auto tahtoi vähän kiukutella käynnistäessä, niin piti heittää pitempää lenkkiä ainaisten lyhyiden kaupunkiajojen sijaan) ja ihastelin kaunista keliä ja harmittelin kovaa tuulta. Kotiin tultuani teki mieli napata kamera mukaan ja lähteä poitsun kanssa lenkille, mutta tuuli arvelutti. Kunnes näin kaverini kuvan naamakirjassa; olivat ihan meidän lähellä pulkkailemassa. Niinpä hiljensin sisäisen nössöilijäni, toppasin itseni ja poitsun tuulta vastaan ja lähdin kamera keikkuen vetämään poikaa pulkkamäkeen, tarkemmin ottaen Kulomäkeen, Sveitsin hiihtokeskuksen viereen. En ole itse aiemmin tuolla pulkkaillut, enkä siis poikaakaan sinne vienyt. Tyypin ilme oli aika lailla näkemisen arvoinen, kun rinne avautui eteemme.

Ensimmäiseen laskuun poitsu halusi äitin mukaan, mutta sen jälkeen oli mukava laskea itsekseenkin. Kunnes:

Hupsheijaa!

Tämän jälkeen koko Kulomäki kuuli, kuinka tyhmä pulkka on ja kuinka tyhmää on laskea, kun aina kaatuu ja aina törmää ja väää!

Niinpä me pidettiin hetki taukoa pulkkailusta. Poitsu kiipesi mäen reunalle ihailemaan maisemia. Ja ihanat ne maisemat olikin. Kamera lauloi sulosointujaan, kun etsin täydellisiä kuvauskulmia. Hetken perästä poitsukin suostui taas äitin mukaan laskemaan ja lopulta itsekseenkin pari laskua. Ei siis suurempia traumoja saatu tältä reissulta (vaikka vieläkin kylmää itseä, kun muistan miten näin kameran linssin läpi pulkan lennon).

Aurinko laski ikävä kyllä metsän taakse, joten ihan parhaita auringonlaskuja ei täältä saa kuvatuksi. Kaunista oli silti, etenkin kun maisema alkoi pikku hiljaa muuttua vaaleanpunaiseksi. Aika kului pulkkailun ja kuvaamisen tiimellyksessä supervikkelästi, puolitoista tuntia reissulla hurahti ihan huomaamatta. Varmasti suunnataan Kulomäelle toistekin, kun matkakaan ei kestä kävellen kuin 10 minuuttia.

Vaaleanpunainen taivaanranta.

Lopulta nälkä alkoi voittaa ja oli pakko lähteä hipsimään kotiin päin. Tai no, hipsimään ja hipsimään. Kotimatkan alkutaival kun sujui näin:

Kuka muu pulkkaili viikonloppuna? Oletteko löytäneet jotain mahtavia pulkkamäkiä lähitienoilta? Vinkkien jakaminen sallittu. ;)

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Ihania kuvia! Tänään oli täälläkin ihanan kaunista! 

Aika hurjan kuvan poitsun lennosta sait napattua! Itse olen joskus myös lentänyt kiitettävästi pulkan kanssa kun alla olevaa kiveä/hyppyriä ei ylhäältä nähnyt. Pulkka iski suoraan päähän ja tuli hyvä kuhmu. 

Meillä ei ole lähellä mitään kivaa mäkeä. Onneksi oma tontti on rinnetontti, niin pieni pääsee siinä hiukan laskemaan. Mutta on meillä raahattu pulkkaa mammallekin, jonka lähellä on kaksi mukavaa lasten pulkkamäkeä!

Itsekin laskin tuossa joululomalla tyttären kanssa kerran pulkalla, mutta jäi siihen yhteen kertaan koska en päässyt ilman miehen apua ylös pulkasta tän vatsan ja toppavaatteiden kera. :D

Nannannaa
Pahinta Nannaa

Kiitos!

Kyllä mä jälkikäteen ihmettelin, että onnistuin kuvan siitä ilmalennosta saamaan, kun nykäsin kameran silmiltä heti, kun näin mitä on tapahtumassa. Mutta ehti se kuitenkin räpsätä sen kuvan ja on me sitä naurettu jälkikäteen jo useampaan otteeseen. Oikea ajoitus. :D Ja onneksi ei käynyt pahasti.

Haha, voi olla joo hankalaa nousta pulkasta mahan kanssa. Muistan, kun neljä vuotta sitten oman mahani kanssa yritin töissä taiteilla itseäni pulkkaan, eikä siitä meinannut tulla mitään, niin jätin sitten suosiolla pulkkailut muille. :D Lapset oli ihan pettyneitä, kun en enää pulkkaillut niiden kanssa kuten edellisenä talvena. :)

HandMadeWithLove

Ihan mahtava tuo vauhtikuva! Teillä oli varmasti mukava päivä!

Mekin ollaan pulkkailtu, mutta aika paljon rauhallisemmin. Niin ja jos nyt ihan totta puhun niin minä ja Lilliputti ollaan istuttu pulkassa ja huudettu kilpaa "isi lujempaa" tai "isi juokse". O on siis kuntoilut kun on vetänyt meitä pulkassa ja me tytöt ollaan vaan nautittu menosta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.