Päivä 141.

Kun asuu omakotitalossa, jossa on piha, kevääseen ja kesään kuuluu paljon pihahommia. Ollaan asuttu tässä jo kaksikymmentä kesää, joten paljon on ehditty tehdä, vaan aina sitä puuhaa riittää. Monen monena keväänä mies oli aina muutaman viikon työmatkalla ja usein kerroinkin hänelle puhelimessa milloin mikin puu tai pensas kukkii. Silloin suurimman osan istutuksista hoidinkin itse.

Vaan nyt kun isoimmat työprojektit on ehkä jo tehty, mies(kin) on vähän innostunut puutarhasta ja varsinkin sen tuotoksista. Tänään hän päätti alkaa viljellä salaattia. Olenhan minäkin varmaan joka kesä salaattia kasvattanut, vaan kyllä paljon huolettomammin.

Ensin mentiin puutarhamyymälään ostamaan salaatin siemeniä. Mies tenttasi myyjää, ja lopulta osti kolme erilaista salaattisiemenpussia. En muuten tiennyt, että niin kalliita siemeniä on edes olemassa. Sitten piti mennä hankkimaan istutuslaatikot. No ne nyt olivat halvat ja minusta rumat. Vaan mies lupasi ne maalata ja tekikin sen heti kotiin päästyämme.

Seuraavaksi alkoi itse istutus, kunhan ensin kerroin missä ovat mm. ruukkusora, multapussit, istutuskauhat ym. Niin ja se lannoitus. Sitähän piti googlata ja arvella, onko se hevosenlantaa, kanankakkaa vai ei mitään. Ja ne siemenet, kuulemma viiden millin syvyyteen. Vielä kun vähän kiistellään, mihin nämä kallisarvoiset laatikot sijoitetaan ja kuinka usein niitä kastellaan, eiköhän siirrytä meidän pihassa normaaliin päiväjärjestykseen.

Tässä yksi näistä päivän projekteista!

koti piha-ja-puutarha oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *