Päivä 2.

”Ihanaa olla kotona” mainostaa ruotsalainen huonekalujätti TV:ssä. Voisi ja onkin myös oma mottoni. Kotiin on aina kiva tulla, siellä on helppo olla ja eikä sieltä ole tarvis lähteä välttämättä mihinkään.

Koti on minulle myös harrastus, välillä vapaaehtoinen välillä pakollinenkin. Isohkon talon kunnossapito ja mieleisenään pitäminen vaatii aikaa ja varsinkin suunnitelmia. Mutta onneksi minulla on mies, jolla on melko samansuuntaisia intressejä kodista.

Näin vuoden alussa meidän on aina tapana listata, mitä seuraavaksi uusitaan/remontoidaan/korjataan/hankitaan ym. ym. Lista on jatkuvasti uusiutuva ja hengästyttävän pitkä. Valitettavasti sanonta ” hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” ei ole ainakaan meidän kohdalla totta, niin paljon suunnitelmia vuosien varrella on tehty. Mutta kyllä on paljon tehtykin.

Tässä hieman dataa meidän kodista. (Muistutuksena lähinnä itselleni, kun pähkäilen, että jotain pitäisi tehdä, eikä vaan suunnitella).

Talo on rakennettu vuonna 1969 ja me ostimme sen pimeänä marraskuun iltana puolen tunnin näytön jälkeen vuonna 2002. Edelliset asukkaat, jotka olivat talon rakennuttaneet halusivat viettää vielä joulun talossa, joten saimme käydä uudessa kodissamme toisen kerran samalla kun saimme avaimen. Muuton teimme kolmen lapsen kanssa samantien ja siitä asti on remontoitu.

Taloa ei ehkä onneksemme oltu paljoakaan 30 vuodessa remontoitu, mutta tiilitalo oli suorassa ja perusasiat ok. Tehty (ei aikajärjestyksessä) : viemärit ja vesijohdot uusittu, asennettu maalämpö, salaojat uusittu, ikkunat ja ovet kunnostettu ja maalattu, märkätilat purettu ja uudelleen rakennettu, tehty kaksi uutta wc:tä, seiniä purettu ja oviaukkoa suljettu ja avattu, ilmanvaihto ja lämmöntalteenotto uusittu, melkein kaikki sisäpinnat huollettu tai vaihdettu, keittiö remontoitu pariin kertaan jne. jne. Ynnä paljon, paljon muuta pienempää, mutta ei välttämättä vähemmän työläämpää kunnostusta. Ja suurin osa töistä tehty itse, siis mieheni itse. Mutta olen kyllä ollut aina ainakin hengessä mukana.

Mutta nyt tähän päivään ja tehtyihin suunnitelmiin, jotta voidaan ehkä vuoden päästän tarkastella, miten niinkuin meni!
1. Saunaa remontoidaan niin, että sinne saadaan sähkökiukaan lisäksi puukiuas. 2. Aulan wc uusitaan kokonaan. 3. Juuri kävi mies sanomassa : lisää valoja pihaan. 4. Alakerran ilmastointi. 5. Aita ja portti  sinne missä ei vielä ole.  6. Kattoremontti ja ehkä aurinkopaneelit. 7. Kasvihuone, tämä on minun toivomus.   8. Paljon erilaisia sisustusjuttuja.        

Pitäähän  ihmisellä olla aina suunnitelmia, ideoita ja toiveita!

Nyt lähdetään syömään lihapullat siihen parin kilometrin päässä olevaan ruotsalaiseen sisustusjättiin.

koti remontointi oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *