Päivä 258.

Tänään Helsingissä Habitare -näyttelyssä. Olen siellä käynyt työvuosien aikana vähän pakotettunakin, vaan tänään ihan vapaaehtoisesti ja uteliaana vuosien ja koronan jälkeen.

Eipä siellä mitään yllätyksiä ollut, enemmänkin päinvastoin. Ihan kuin ei olisi ollut jotain seitsemää vuotta välissä. Samat tai samannäköiset sängyt, sohvat ja klassikkovalaisimet siellä oli. Enemmän oli vain pikkutavaraa ja myytävää.

Paras anti oli aito italialainen vegepitsa!

Kun nyt kerran pääkaupungissa oltiin , päätettiin miehen kanssa ajella vähän keskemmälle stadia. Parkkipaikka löytyi Suurkirkon avoimen oven vierestä, joten pitihän siellä sisällä käydä. Onhan se juhlava rakennus, tuli ihan presidentillinen olo siellä istuessa.

Kirkkoa vastapäätä on Kansalliskirjasto. Olen käynyt siellä lukioikäisenä ja muistin vieläkin, että on hieno ja vaikuttava rakennus. Ja kyllä se vieläkin vaikutuksen teki; upea portaikko, kauniit kattomaalaukset, valtavasti kirjoja seitsemässä kerroksessa ja uskomaton hiljaisuus, vaikka ollaan ihan ydinkeskustassa. Jos kaipaa rauhallista paikkaa, tänne kannattaa mennä, meidän lisäksi siellä oli vain muutama muu.

Sitten käytiin  vielä Design museossa, joka on meidän Helsingin käyntien vakiokohde. Suomalaisen designin historiaa ja museokaupasta pari edullista kirjaa mukaan.

Kotimatka kestikin sitten puolet enemmän kuin yleensä. Olivat päättäneet perjantai-iltana aloittaa asfaltointityöt moottoritiellä!

 

 

 

 

kulttuuri museot-ja-nayttelyt sisustus oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *