Värkkäyskompilaatio

Ohops, olen ollut laiska blogisti ja koko kesä on mennyt hääräten ihan muissa hommissa. Nyt lupaan hiukan ryhdistäytyä ja tarjoan teille upeana kiiltelevän kompilaation kuluneen kevään ja kesän projekteista. 

Sen seinän lupailin kait näyttää maalattuna, no tässäpä tulee!

 

Olohuone Poukama

 

Seinän siis maalasin kahteen otteeseen Tikkurilan Poukama-sävyllä. Tykkään väristä ja se sopii olohuoneen tunnelmaan mielestäni oikein kivasti. Jyväskylän käsityömuseon kaupasta löytyi vielä Kallio-imarre -juliste joka on myös ihan passeli seinälle. Hyllyt aiheuttivat jonkin verran tuskaa. Kannattimia on kaikenlaisia ja ennen kaikkea -hintaisia mutta tavoitteena oli päästä aika halvalla ja välttää I-kauppaa. Löysin House Doctorilta pronssinväriset metallikannattimet jotka Niittylä Homella maksoivat 16 e/pari, Jos koko hyllyn olisi tilannut samasta paikasta, olisi tuotteelle tullut hintaa 99,95 e, joten päätin hoitaa homman halvemmalla kotikonstein. Rautakaupasta siis pari puuvalmista hyllylevyä hintaan n. 10 e/kpl ja päälle jemmassa ollutta harmaata huonekalumaalia. Harmaa väri sopikin voihreään hyvin ja väliäkös tuolla jos levyn pinta vähän kupruilee kun menin auringonpaisteessa ne maalaamaan. Jo on fiiniä nyt.

Toinen isompi askare on ollut mummolan jäämistöstä saatujen rottinkinkalusteiden ehostus. Sinänsä hyväkuntoiset kalusteet eivät näemmä tykkää yhtään kosteudesta ja homehtuivat pikavauhtia katetun terassinkin alla. Mustat homepilkut vaalealla puulla olivat jokseenkin epäesteettisiä, joten jotakin oli tehtävä. Silmään onneksi osui Tikkurilan ohje rottinkikalusteiden ruiskumaalauksesta ja koska omistamme ihastuttavan (ja paritaloelämään todella soveliaan) kapineen nimeltä kompressori, piti hankkia vain maaliruisku ja maali. 

Rottinkituolit

Hioin kalusteet jotenkuten pariin otteeseen ja askartelimme maalausaseman takametsän suojiin. Pari päätä viereiseltä lenkkipolulta saattui kyllä kääntyä kun kompura huusi melkein koko päivän pusikossa. Homma olisi nimittäin ollut pikaisesti hoidettu ellei ruisku olisi ollut laatua Motonet ja mennyt jatkuvasti tukkoon. Maalinohennus, ruiskun putsaus eikä mikään oikein auttanut. Tai no säiliön auki pitäminen kuulemma auttoi mutta senhän maalari tietenkin hoksasi vasta loppumetreillä. 

Maalatut rottinkituolit Tikkurila

Lopputulos oli kuitenkin hyvä ja väri oikein sopivan ärtsy. Vielä pitää päivittää pehmusteet tuoleihin.

Jaa niin ja onhan sitten vielä yksi tekele mutta sen säästän ensi postaukseen. Jonka lupaan toimittaa pikemmin kuin tämän! 

koti sisustus diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *