Kettukarkit

Pihlajanmarjoja on taas niin maan perusteellisen paljon että ajattelin kerrankin yrittää tehdä niistä jotakin. Yritys yksi oli jonkinlainen ´hillo´ joka oli niin ärhäkkää että naamanväänteittä sitä ei voinut nauttia. Nakattuani tekeleen kompostiin mietin että pari kiloa sokeria voisi edesauttaa syötävyyttä. Siispä marmeladi voisi olla ratkaisu. Fazerin kettukarkit ovat ihania, joskin ihan saamarin sokerisia ja maistuvat vain häivähdyksen pihlajanmarjalta, eli tässä voisi siis olla jopa tuotekehityksen paikka!

Löysin reseptin täältä ja kävin hommiin. Olin etukäteen perannut, huuhdellut ja pakastanut pihlajanmarjat pariksi päiväksi jotta niistä häviäisi pahin kitkeryys. Ensiksi kannattaa valmistaa omenasose (ellei käytä kaupan versiota). Pari omenaa kuorittuina ja paloteltuina tehosekoittimeen ja hiukan kuumaa vettä päälle ja SUR. Toinen vaihtoehto on keitellä sose kattilassa mikä kestää tovin kauemmin.

4 dl pihlajanmarjoja
7,5 dl vettä

5 dl vettä
15 g Agar agar -jauhetta
5 dl sokeria
1 dl omenasosetta
1 tl viinihappoa
Hienoa sokeria pintaan

Keitä puoli tuntia jotta marjat pehmenevät ja kaada vesi pois. Paseeraa pehmenneet marjat siivilän läpi lusikalla. Pyrettä pitäisi olla n. 1 dl.

Keitä vettä kattilassa ja lisää Agar agar. Anna kuplia n. 10 min. kunnes Agar agar on läpikuultavaa. Lisää sokeri ja kiehauta kunnes sokeri on liuennut. Lisää pihlajanmarjapyree, omenasose ja viinihappo, sekoita hyvin. Jäähdytä hiukan ja kippaa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (esim. kokoa lasagne). Herkku hyytyy aika nopeasti, n. puolessa tunnissa. Leikkaa paloiksi tai ota muotilla kuvioita ja pyörittele sokerissa. Säilö aluksi ilmavassa paikassa erikseen jotta ehtivät vähän kuivahtaa eikä sokeri muutu mönjäksi. 

Pihlajanmarjamarmeladit

Kaikenlaisia karkkivirityksiä on tullut etenkin nuorempana harrastettua sokerinhimoissaan, mutta nää on ihan ykkösiä! Kyl jää Fazun ketutkin kakkosiksi. Ainoa mitä voin moittia on väri, pääsi normisokeri loppumaan joten oli käytettävä tummaa sokeria mikä tietysti johti tummempaan lopputulokseenkin.  Ja tosiaan, niitä pitää kuivattaa ennen kuin sokeroi, muuten sulaa kuten kuvasta näkyy…

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.