Korvapuustimutakakku

No nyt on kuulkaa makiaa. Ystäväni oli leiponut brunssille tällaista herkkua ja heti piti päästä kokeilemaan. Miksen ole aiemmin tajunnut että mutakakku voi olla muutakin kuin ainaista suklaata? Sen tärkeimmät ainesosat ovat kuitenkin voi ja sokeri, joten niihinhän voi sotkea mitä vaan joukkoon ja tuloksena on mutakakku. Miettikää miten paljon uusia sovelluksia tällä reseptillä on mahdollista rakentaa! Heti tästä kun ryhdyn keksimään niin mieleen tulee…öö no ei nyt mitään muuta kun tämä pullaversio.

 

Korvapuustimutakakku Kanelipullamutakakku

Höpinät pois ja asiaan! Tämä kaakku on näemmä ruotsalaista syntyperää, reseptin omin täältä ja lisäsin kardemummaa ja poistin raesokerin päältä.

150 gr voita

2, 5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kanelia

hyppysellinen suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja*

2 munaa

*Torttu on helppo tehdä gluteenittomana jos korvaa jauhot esim. näin:
1 dl mantelijauhoa
0,7 dl tattarijauhoa
0,7 dl gluteenitonta jauhoa
Itse en tykkää laittaa pelkästään gluteenitonta jauhoa koska se on niin kauheeta tärkkiä.

 

Sitten leipomaan. 

Uuni 200 asteeseen ja voi kattilaan sulamaan. Jäähdytä voita hitusen ja mätä loput ainekset joukkoon ja sekoita. 

Laita irtopohjavuokaa pohjalle leivinpaperi, reunoja ei tarvitse pahemmin voidella. Kaada taikina vuokaan ja lykkää uuniin.

Eli siis tosi helppoa.

Kriittisintä on kuitenkin paisto, kakku ei saa kypsyä liikaa. Omassa kiertoilmauunissa n. 15 minuuttia oli sopiva paistoaika.

Siitä sitten vain jätskin kanssa nassuun, kaakku kannattaa tarjota ehdottomasti aina lämpimänä.

 

 

 

 

koti ruoka-ja-juoma