Syksy – 5 syytä sen parhauteen

Rakastan listoja ja muistilappuja. Olen kuorruttanut seinäni muistilapuilla ja tarviiko listoja edes selitellä? Ostoslistat, matkatavaralistat, tehtävälistat, joululahjalistat, … Tätäkin listaa voisin jatkaa loputtomiin. Sunnuntain ja syksyn kunniaksi ajattelin koota Top 5 listan, miksi syksy on vain paras.

 

1. Syksy ei petä.

Vaikka harvassa ovat ne asiat, joihin voi täysin luottaa, on syksy ehdottomasti yksi niistä. Kesä voi pettää sateillaan ja kylmyydellään. Talvi lumettomuudellaan. Kevät antaa ensin toivoa kesästä, mutta sitten päättääkin palata talveen. Syksy ei petä. Illat pimenevät, vesisade on taattu ja aurinkoiset syyspäivät yllättävät aina vain positiivisesti.

Photo by Adam Bixby on Unsplash

 

2. Vetäytyminen ja koti-illat on ok.

Syksyllä kukaan ei kyseenalaista netflix-maratoneja. Perjantai-iltojen viettäminen kotona peiton alla omassa rauhassa on täysin hyväksyttävää. Kesän juhlat on juhlittu ja sosiaalinen elämä rauhoittuu. Täydellistä aikaa omille ajatuksille ja kodista nauttimiselle.

danielle-dolson-322889-unsplash.jpg

Photo by Danielle Dolson on Unsplash

 

3. Melankolisuuden fiilistely.

Itselläni ainakin on sellainen fiilis, että syksyllä on hyväksyttävää nauttia melankolisuudesta, ehkä olla välillä vähän apeakin. Spotifylistani täyttyvät hitaammista, synkemmistä ja herkemmistä kappaleista. 

https://youtube.com/watch?v=crl9-V1ChTc%3Fecver%3D1

 

4. Ruoka

Syksyllä on täysin hyväksyttävää elää lohturuualla; nauttia pataruuista, ihanista keitoista, syödä suklaata ja juoda litroittain teetä. Muutama lisäkilokaan ei haittaa, koska lämpöiset villapaidat eivät ole niin armottomia kuin kesämekot tai shortsit.  Sitäpaitsi, pieni lisärasva auttaa vain selviämään talven (mahdollisista) pakkasista.

matt-seymour-613412-unsplash.jpgPhoto by Matt Seymour on Unsplash

 

5. Tunteet

Vaikka itselläni ainakin tunteet tuntuvat olevan kolmen kuukauden pituisella vuoristoratamatkalla aina syksyisin, ei niitä tarvitse syksyisin piilotella. Pimeissä syysilloissa kävellessä on täysin ok, jos hymyilet kuin hullu tai kyynelehdit kuin vesiputous. Saat jatkaa matkaasi rauhassa, koska joko pimeys peittää tai sitten vastaantulija keskittyy syyskenkiensä kärkien katseluun.

 

Puuttuuko listasta jotain?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *