Kuinka etikettiä opetaan

Täytyy varmaan ensi vuonna muistaa, etten ehkä ole paras ihminen opettamaan pöytäjuhlaetikettiä uusille opiskelijoille. Neuvojeni mukaan se menee kutakuinkin näin:

Jos teidän nimilappu on ruskea, olette miehen paikalla ja skoolaatte ensin oikealle. Ja tämä ei sitten tarkoita mitään, että miehet ois jotenkin ruskeita ja naiset oransseja (en itsekään tiedä, mitä toi vertauskuva voisi tarkoittaa)

Jos haluaa puhua, kannattaa kiinnittää huomio kilisyttämällä veitsellä vesilasia, ei viinilasia, koska viinilasi hajoaa helposti.

 Samaan aikaan ei saa laulaa ja puhua, tai no eihän se ole edes mahdollista. Tai siis joka tapauksessa ei saa syödä kun lauletaan tai joku puhuu.

Ruoka suussa ei saa syödä.

Alussa lauletaan mieluummin lyhyitä juomalauluja ja vasta jälkiruuan aikana iskelmiä, ettei me kaikki täällä vaan synkistellä ja itketä koko iltaa.

Ja tosiaan, täällä saa ehdottaa lauluja kuka vaan, eikä tarvi pelätä mitä sanoo, teistä kukaan tuskin enää nolommin sanoo kuin minä.

 

Mahtavaa nainen, kaikki varmaan ajatteli, että onpas toi tyyppi humalassa ennen kuin juhlat on ees alkanu. Enkä ollut juonut vielä lasiakaan viiniä…

 

 

kulttuuri suosittelen ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Joo-o, vieressäni istunut herrashenkilö totesi, ettei kehotuksesta huolimatta viitsinyt sylkeä suussaan olleita ruokia lautaselle:D Tarkoituksenani tietysti oli sanoa, että ruoka suussa ei saa puhua.

  2. Ruoka suussa ei saa syödä? Hankalampi homma 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *