Mökkihömppää

Vaikka olenkin nuori, villi ja vapaa, olen silti aivan toivottoman hurahtunut mökkeilyyn. En tiedä mikä voisi olla parempaa kuin Suomen kesä, rantasauna, grilliruoka, raikas järvivesi ja kaikki mökkihömppäily, hyvässä seurassa tietenkin. Kesämökkimme sijaitsee vain 20 kilometrin päässä lapsuudenkodistani, joten siellä on tullut vietettyä paljon aikaa niin perheen kuin monen monien kavereidenkin kanssa. Vaikka mökillä onkin mukava puuhastella kaikkea, on parasta ehkä se, miten kaikki voi olla ihanasti rempallaan! Tässä muutamia kuvia ja mietteitä mökkeilyn ihanuudesta herättämään mökkeilyhimoa ja kesänkaipuuta.

ppk_mökki3.jpgMökillä aika kuluu kaikkea puuhaillen: uiden, metsässä lenkkeillen, juosten, rakennellen, halkoja hakkaillen. Joko tavoitteilla tai ilman, useimmiten ilman. Teen sen, mitä jaksan.

ppk_mökki1.jpg

Järvelle on joskus pakko päästä. Soutelu ja melominen käyvät sopivan laiskasta liikunnasta. Meidän mökillämme kaiken ei tarvitse olla siistiä ja tiptop, kuten ehkä veneestä voi huomata. Tai siis lehdet ja oksathan ovat hienoja koristeita ja väritys kauniin luonnonmukainen.

ppk_mökki2.jpg

Mökillä ehkä kaikkein parasta on kuitenkin se, että hetken touhuttaan voi syödä! Ystäväni totesi, että vain mökillä on sallittua kello 11 syödä sipsejä venähtäneen aamiaisen ja pullakahvien jatkeeksi. Mökillä on luvallista juoda liian monet päiväkahvit ja ottaa seuraksi kahvihetkeä ylevöittääm muutaman piparin, noin 7-10 kappaletta. Grillissä kuumenee ties mitä herkkuja, eikä pääruokien lisäksi välipaloja voi koskaan olla liikaa!

Voisin kirjoittaa mökkeilystä loputtomiin, mutta tässä tällainen pintaraapaisu alkuviikon mökkeilyn jäljiltä.

Hyvinvointi Sisustus Mieli

Mokausvinkki 1: pizzan seuraksi omenapiirakkaa

Aina moka ei ole paha asia, nimittäin tahattoman mokankin voi kääntää hyväksi. Tekevälle sattuu ja kun toisinaan tekee ennenkuin kunnolla ajattelee, saattaa päätyä luoviin ratkaisuihin tai yllättäviin tilanteisiin. Aloitan mokausvinkkien jakamisen pizzatarinalla. Ja nämähän perustuvat tositapahtumiin.

Mokausvinkki 1:

Kun leivot pohjaa ihanan herkulliselle jauheliha-paprika-sinihomejuustopizzallesi, lorauta taikinaan kohoamista helpottamaan reilusti liikaa sokeria. Älä siis käytä mittoja leipoessasi, vaan kaada suoraan kilon pussista arviolta noin 1 tl sokeria, joka mokatessasi kaadon muuttuu noin 0,5 desilitraksi sokeria. Maista taikinaa varmuuden vuoksi ennen pizzatäytteiden laittamista ja totea sen maistuvan enemmän pulla- kuin pizzataikinalta.

Koska täydellistä täytekomboa ei kannata pilata huonolla pohjalla, tee makeasta pizzasta mielummin jälkiruokapiirakka ja suorita pizzataikinan vaivaus uudelleen. Muista varoa suolan ja sokerin  kanssa! Koska todennäköisesti et ole varautunut makean piirakan tekoon, pilko yllättäen syntyneen pohjan päälle yksi omena ja levitä se mahdollisimman taiteellisesti koko pohjan päälle. Voitele pohja voilla ja kaada päälle keko sokeria sekä kanelia, jos sellaista sattuu olemaan (en suosittele kanelitangon murskaamista, kanelipalat piirakassa ovat riski hampaille).

Mokan tuloksena on ihanaa pizzaa ja ihan hyvää (ei nyt sentään mestarillista) omenapiirakkaa. Ei hassumpaa!

pizza_ppk.jpgTämä kuva ei suoranaisesti liity tapahtuneeseen, vaan on pelkkää kuvitusta.

Koti Ruoka ja juoma