Mitä ihmettä on syöminen kohtuudella?

Kun yöllä kasailee tyynyjä seinää vasten ja ihmettelee, mikä olisi paras asento tässä kaameassa ähkytilassa, sitä väkisinkin alkaa pieni ihminen miettiä, olisiko jonkun niistä munkeista, juustoista tai sipseistä voinut jättää syömättä… Olisko joskus mahdollista syödä vähän vähemmän?

Kyseinen tapaus sattui viimevappuisen kokopäiväisen pikniköinnin ja skumpanjuomisen tuloksena, muttei jää ainoaksi legendaksi lajissaan. Joskus joku viisas sentään tuntee minutkin niin hyvin, että esimerkiksi pakkaa närästyslääkkeen mökkireissulle mukaan tai jättää vain yksinkertaisesti ne sipsit ostamatta säästääkseen tätä tyttöä mässyövereiltä. Yksi ystävä kielsi oksentamasta laivan buffetähkyn jälkeen, potkisi kuulemma hytistä pihalle. Toinen ystävä taas myötäeli oksentamalla seuraksi erään Tallinnanreissuähkyn takia.

Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. Kirjaimellisesti. Väittäisin kuitenkin oppineeni kantapään kautta, mitä kannattaa syödä ja mitä ei (tämähän ei tarkoita sitä, etteikö joskus voisi ottaa tietoista riskiä ja syödä sitä sipsipussia -onhan krapulakin aina vasta seuraavan aamun ongelma…) 

Sen sijaan näitä nykyajan diettikokeiluja en ole vielä tehnyt, vaikka tämän vuoden vappupiknikeväs epäilyttävän karppaajamaiselta näyttääkin. Uskokaa tai älkää, ähkyltäkin vältyttiin!

 

karppaaja.jpg

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Kikatusta keittiöstä

Sinin paisto-ohje: ”Joo se on valmis sitten, kun lieskat tulee uuninluukun raosta” 

Mielestäni olen ihan hyvä ruuanlaittaja ja osaan laittaa jos jonkinmoista pöperöä pöytään. Mikä olisikaan pöperöä kuvaavampi sana niillekin luomuksille, jotka syystä tai toisesta eivät ihan näytäkältään siltä, miltä ruokalehden kiiltelevässä kansikuvassa tai ravintolan lautasella.

Lauantaina olin osakunnan emännistössä tekemässä vajaalle 40 hengelle kolmen ruokalajin illallista. Noin viiden tunnin uurastuksen jälkeen totesin ihmetellen, että viisi tuntia tässä on kokkailtu, ja mikä on lopputulos? Kaksi ruskeaa kökköä! (näistä toinen oli paistinpannullinen paputahnaa ja toinen uunissa paistettu suklaavanukas). Molemmat olivat kuitenkin maultaan varsin onnistuineita ruokia, vaikkakin paistovaiheessa selvisi, miksi maito-suklaa-kananmuna-massa olisi pitänyt siivilöidä vuokaan; valkuaisesta jäi kivoja valkoisia läikkiä suklaavanukkaaseen… Kuittasin tämän tapahtuman ja hieman liian ruskeaksi paahtuneen pinnan toteamalla, että kyseessä on selvästikin kolmen suklaan (valko-, maito- ja tummasuklaa) vanukas.

Illan aikana sain siis uuden erikoiskyvyn: voin vastedes kehua itseäni todella hyväksi ruskeiden kökköjen tekijäksi (näyttää varmasti hyvältä CV:ssä). Tulikin mieleen, että tästä asiasta lisätietoa voi lukeä Kölkkölän päiväkirjasta, mutta asiasta lukeneet vaietkoon virtuaalimaailmassa iäksi.

Voitte sitten miettiä, mikä tämä kyhäämäni esteettinen ruokalaji oikein on, hyvää se jokatapauksessa oli, sen verran voin paljastaa.

lentopallonsm_003.jpg

Puheenaiheet Ruoka ja juoma Höpsöä