Paluu arkeen pehmeällä laskulla ja lempeillä tavoitteilla?

Naistenlehdet huutaa: ”Paluu arkeen, näin selviä lomaltapaluusta elävänä!” Ja minä tuumin ”Nojaa, en tarvi mitään neuvoja”. Siispä neljän viikon ihanan ja mahtavan reissailun, lomailun, makoilun ja mässäilyn jälkeen päätän palata arkeen keksimällä muutaman kivan pikku tavoitteen itselleni.

Ensinnäkin, kahvista (!) pitää vieroittaa itsensä. En halua päänsärkyä, jos en jonain päivänä saakaan kahvia. Tämä tarkoittaa lievää päänsärkyä pariksi ensimmäiseksi päiväksi, kun yritän toipua siitä, ettei elämä olekaan pelkkää lomaa. Menee lienee siihen samaan tuskaan sekin?

Toisekseen päätän (kuten joka ikinen syksy) vähentää kaikenlaista mässäilyä. Tunnetusti helppo tavoite ensimmäiset kaksi tuntia, eikö? Vaan kun ähky helpottaa ja pesukone temppuilee, niin ah, kyllä suklaa pelastaa päivän!

Kolmannekseen urheilua on tietystikin lisättävä, koska kahden kuukauden epäsäännöllinen elämä on aiheuttanut rapakuntoisen olon. Kahdessa päivässä ei olla vielä katastrofeihin päästy, mutta katsotaan vaan kuinka paljon lihaksia kolottaa vaikkapa lauantaina…

Neljännekseen tissuttelua ja alkoholin juontia pitäisi vähän kohtuullistaa.. Vaan jos näistä kaikista kolmesta edellisestä tavoitteesta jotenkuten selviää sen kaksi tai kolme viikkoa, niin johan sen kunniaksi kannattaa ryyppy (jos toinenkin) ottaa, vai kuinka?

Ja miksi olisi ehkä kuitenkin ollut viisasta kuunnella naistenlehtien ohjeita? Koska liian monta tavoitetta kerralla saattaa johtaa helposti tilanteeseen, jossa yksikään ei toteudu? Tai jossa tavoitteet alkaa ahdistaa ja elämästä tulla suorittamista?

Jottei tämä alkaisi kuulostaa joltain ”muutan nyt elämäni täysin ja tarvin tukea” -postaukselta, kerron teille, että on myös ihanaa nauttia taas elämän pienistä iloista arkisempina päivinä. Ehtii kirjotella blogia, juoda kaakaota ja laittaa itse ruokaa. Tuntuu varsin mukavalta, kun tänään tenttiiin luvun jälkeen on pari tuntia pelaillut biitsiä ja kohta voi käpertyä kirjan kanssa sänkyyn ja nukahtaa tyytyväisenä siitä, että on tänään saanut jotain järkevääkin aikaan. Ja ehkä voisi olla vähän lempeämpi itselleen, koska elämäänsä ei pidä jakaa mustavalkoisesti ihanaan lomaan ja kaameaan arkeen.

Tänään nautin myös päiväunista, kuten pieni lammas taannoin Göteborgissa. Se on niin söpo! 🙂goteborg12_014.jpg

Kommentit (2)
  1. Niin, olihan silloin kaunista. Mutta on kesäkin ollut ainakin mulle ihan tarpeeksi kaunis. Vielä näyttäisi myös tulevan kauniitakin päiviä.

  2. Isompi sisko
    10.8.2012, 07:45

    Oij, lammas! Mä en ole uskaltanut edes katsoa noita Göteborgin kuvia, varmaan vaan pahentaa ikävää! Lisäksi noita keväisiä ja aurinkoisia päiviä muistellessa iskee kateus ja harmistus kylmän kesän takia.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *