Pakurikääpä hinta

pakurikaapa8.jpg

Jatkojalostetun pakurikäävän kilohinta pyörii juuri nyt noin 100-150 dollarin kilohinnoissa, yksityishenkilöt voivat kaupata kääpää suoraan toisilleen 50-80 euron kilohintaan.

Aikaisemmin yritykset maksoivat sisään ostamastaan pakurista lähes 70 euroa kilolta, mutta nyt sekä kysyntä jotta tarjonta onkin laajentunut, joten myös kilohinta onkin tippunut.

Suurin sekä oikeastaan ainoa virhe, mikä kerääjä saattaa tehdä on jättää kääpä kosteaksi kuivattamisen yhteydessä. Se käy kuivattaa kunnolla saunassa, auringossa, kasvikuivurissa tai uunissa, jonka jälkeen se säilyykin sellaisenaan vuosia.

Työ ja raha Raha

Keitä pakuriteetä!

pakurikaapa7.jpg

Kotioloissa pakurikääpäteetä rakennetaan kaatamalla isoon kattilaan noin viisi litraa vettä sekä mukaan pannaan yksi vai useampi merkittävä pakurikimpale. Kiehutetaan hiljaisella tuella pari tuntia. Pakurikimpaleita pystyy keitellä 3-5 kertaa ennen kuin tehoaineet pienenevät ja koostumus heikkenee. Väliaikoina kimpaleita säilytetään jääkaapissa.

Teetä voikin juoda sellaisenaan vai laimentaa.

Kuivatut palaset pystyy myöskin jauhaa jauheeksi vahvalla tehosekoittimella. Jauheesta saattaa tehdä teetä sinällään taikka sekoittaa muun teen taikka kahvin joukkoon taikka ripotella esimerkiksi pirtelöihin.

Yleensä 2 teelusikallista jauhoa riittää litraan vettä. Usein teehen lisätään mausteeksi tai makua lievittämään esim. lakritsinjuurta, luomuhunajaa tai mantelimaitoa. Pakuria pystyy myöskin pakastaa.

Puheenaiheet Vastuullisuus